Νέα σεμινάρια Υποτιτλισμού για κωφά - βαρήκοα άτομα και Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

Η liminal συνεχίζει να προάγει την ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό πραγματοποιώντας δύο νέα εντατικά σεμινάρια.

liminal

O πολιτιστικός οργανισμός liminal με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων πραγματοποιεί δύο εντατικά, διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ,  μπορούν να πάρουν μέρος άτομα που ασχολούνται με υπηρεσίες Διερμηνείας, με την Ειδική Εκπαίδευση κ.ο.κ.. Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση και διάχυση όλης της απαραίτητης τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα είναι απόλυτα συμπεριληπτικές και προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, με εισηγήτρια την εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια στην παραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος για άτομα με αναπηρία, Κερασία Μιχαλοπούλου.

liminal

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη (6-9 μ.μ.), θα πραγματοποιείται μέσω Zoom το σεμινάριο "Υποτιτλισμός για Κωφά και Βαρήκοα άτομα". Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και τον Υποτιτλισμό για Κωφά και Βαρήκοα άτομα, όπως επίσης και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν εξειδικευτεί πάνω στις τεχνικές και θα έχουν λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν μετέπειτα να αναλάβουν οποιοδήποτε έργο πολυμεσικού περιεχομένου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το σεμινάριο "Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία" το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις  Ιουνίου, Κάθε Τρίτη (6-9 μ.μ.), στοχεύει στη γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και την Ακουστική Περιγραφή, όπως και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ. To κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο είναι € 600 και το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.