Οδηγός Cinema

Νέα σεμινάρια Υποτιτλισμού για κωφά - βαρήκοα άτομα και Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

Η liminal συνεχίζει να προάγει την ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό πραγματοποιώντας δύο νέα εντατικά σεμινάρια.

liminal

O πολιτιστικός οργανισμός liminal με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων πραγματοποιεί δύο εντατικά, διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ,  μπορούν να πάρουν μέρος άτομα που ασχολούνται με υπηρεσίες Διερμηνείας, με την Ειδική Εκπαίδευση κ.ο.κ.. Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση και διάχυση όλης της απαραίτητης τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα είναι απόλυτα συμπεριληπτικές και προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, με εισηγήτρια την εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια στην παραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος για άτομα με αναπηρία, Κερασία Μιχαλοπούλου.

liminal

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη (6-9 μ.μ.), θα πραγματοποιείται μέσω Zoom το σεμινάριο "Υποτιτλισμός για Κωφά και Βαρήκοα άτομα". Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και τον Υποτιτλισμό για Κωφά και Βαρήκοα άτομα, όπως επίσης και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν εξειδικευτεί πάνω στις τεχνικές και θα έχουν λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν μετέπειτα να αναλάβουν οποιοδήποτε έργο πολυμεσικού περιεχομένου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το σεμινάριο "Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία" το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις  Ιουνίου, Κάθε Τρίτη (6-9 μ.μ.), στοχεύει στη γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και την Ακουστική Περιγραφή, όπως και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ. To κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο είναι € 600 και το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2022

Επιστημονικές Κυριακές στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Οι επιστημονικές Κυριακές υποδέχονται τους μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου και τον Μάιο.

"Η μαγεία του Νερού στο χθες και στο σήμερα" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Tο αέναο ταξίδι του νερού μέσα από μύθους και ιστορίες λογοτεχνίας από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Νικολάου.

Δωρεάν μαθήματα ευεξίας στη The Blender Gallery

Το πρόγραμμα αυτοβελτίωσης "Spring Revival" διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας του Μιχαήλ Βαρθακούρη, η οποία εξυμνεί το γυναικείο σώμα και την εποχή του καλοκαιριού.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Μια νέα σειρά δημιουργικών προγραμμάτων για παιδιά και ένα εργαστήριο γλυπτικής για ενήλικες ξεκινούν το Μάιο στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Μάιος με εκπαιδευτικές δράσεις για μικρά παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού

Για κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Οι καλύτεροι Φράνκενσταϊν της μεγάλης οθόνης

Με αφορμή τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Μέρι Σέλεϊ από τη Λένα Κιτσοπούλου, θυμόμαστε τις ευστοχότερες απεικονίσεις του τρομακτικού τέρατος στο σινεμά.