Νέα σεμινάρια Υποτιτλισμού για κωφά - βαρήκοα άτομα και Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

Η liminal συνεχίζει να προάγει την ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό πραγματοποιώντας δύο νέα εντατικά σεμινάρια.

liminal

O πολιτιστικός οργανισμός liminal με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων πραγματοποιεί δύο εντατικά, διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ,  μπορούν να πάρουν μέρος άτομα που ασχολούνται με υπηρεσίες Διερμηνείας, με την Ειδική Εκπαίδευση κ.ο.κ.. Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση και διάχυση όλης της απαραίτητης τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα είναι απόλυτα συμπεριληπτικές και προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, με εισηγήτρια την εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια στην παραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος για άτομα με αναπηρία, Κερασία Μιχαλοπούλου.

liminal

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη (6-9 μ.μ.), θα πραγματοποιείται μέσω Zoom το σεμινάριο "Υποτιτλισμός για Κωφά και Βαρήκοα άτομα". Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και τον Υποτιτλισμό για Κωφά και Βαρήκοα άτομα, όπως επίσης και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν εξειδικευτεί πάνω στις τεχνικές και θα έχουν λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν μετέπειτα να αναλάβουν οποιοδήποτε έργο πολυμεσικού περιεχομένου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το σεμινάριο "Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία" το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις  Ιουνίου, Κάθε Τρίτη (6-9 μ.μ.), στοχεύει στη γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και την Ακουστική Περιγραφή, όπως και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ. To κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο είναι € 600 και το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.