Διαγωνισμός σεναρίου από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Στην πρώτη του συνεργασία με το Cinekid Festival η διοργάνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις για παιδικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

ATHICFF_for_professionals

Για πρώτη φορά, το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θα συνεργαστεί με το Cinekid Festival καλώντας Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους να λάβουν μέρος στο Cinekid Script LAB, ένα από τα πιο ενεργά διεθνή προγράμματα στον  χώρο της σεναριογραφίας, για παιδικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές παιδικού περιεχομένου καταθέτοντας τις προτάσεις τους για περιεχόμενο που θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δώδεκα ετών έως τις 21 Μαρτίου (στις 12 τα μεσάνυχτα).

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την υποστήριξη της εταιρείας παραγωγής Tanweer Productions και ο νικητής θα κερδίσει μία υποτροφία, που θα περιλαμβάνει τα έξοδα συμμετοχής, μετακίνησης και διαμονής κατά τη διάρκεια του εντατικού εξάμηνου προγράμματος Cinekid Script LAB για τις δύο δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο. Πέρα από αυτές, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα τους δοθούν κατευθύνσεις και πληροφορίες τόσο για το πρόγραμμα Cinekid Script LAB όσο και για την παραγωγή περιεχομένου στα οπτικοακουστικά στην Ελλάδα μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες με εμπειρία στον χώρο.

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή κριτική επιτροπή, που περιλαμβάνει την σκηνοθέτη, συγγραφέα και επικεφαλής μυθοπλασίας και ψυχαγωγίας στην ΕΡΤ, Ναταλύ Δούκα, την υπεύθυνη περιεχομένου στο Tanweer Productions, Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, τον Σπήλιο Λαμπρόπουλο, σύμβουλο και συνιδρυτή του  "The Page Turners", τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Νίκο Νταγιαντά, καθώς και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου.  Τα τρία καλύτερα, θα μεταφραστούν στη συνέχεια στα Αγγλικά, προκειμένου να περάσουν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ δραστηριοποιείται και στις παραγωγές στον τομέα της παραγωγής οπτικοακουστικού παιδικού περιεχομένου, καθώς έχει προκηρύξει και άλλους σχετικούς διαγωνισμούς, σε συνεργατικές πρωτοβουλίες, όπως το 2019 τον Διαγωνισμό Σεναρίου Παιδικής Ταινίας Μικρού Μήκους καθώς και το Διεθνές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές Kids Kino Lab, σε συνδιοργάνωση με το Warsaw Kids Film Forum.

Πληροφορίες για το Cinekid Script LAB: εδώ, επικοινωνία: www.athicff.com, 210 7256 579, info@athicff.com

Επιπλέον πληροφορίες για το διαγωνισμό, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις δηλώσεις συμμετοχής: εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2023

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.