Οι 8 αγαπημένες ταινίες - έκπληξη του 2021 από το σκηνοθέτη των "Παράσιτων"

Ο οσκαρικός Μπονγκ Τζουν-χο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο.

Don't Look Up

Κάποιες αναμενόμενες επιλογές, αλλά και αρκετές όμορφες εκπλήξεις επιφυλλάσσει η λίστα του οσκαρικού Μπονγκ Τζουν-χο με τις αγαπημένες ταινίες του για το 2021. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης των "Παράσιτων" μοιράστηκε, χωρίς να κατατάξει σε αυστηρή σειρά, τα φιλμ που του άρεσαν περισσότερο από την περασμένη χρονιά, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο. Σημειώστε πως οι επιλογές του δεν αφορούν αυστηρά παραγωγές του 2021, αλλά και φιλμ που απλώς είδε ο σκηνοθέτης πέρσι. Δείτε τη λίστα του παρακάτω.

Το top του Μπονγκ Τζουν-χο για το 2021

Μην Κοιτάτε Πάνω (Άνταμ ΜακΚέι)
Drive My Car (Ριουσούκε Χαμαγκούτσι)
Flee (Τζόνας Πόερ Ρασμούσεν)
Sundown (Μισέλ Φράνκο)
Δυστυχώς Απουσιάζατε (Κεν Λόουτς)
Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (Μάικ Ριάντα)
Το Γεγονός (Οντρέ Ντιγουάν)
Sewing Sisters (Κιμ Τζουνγκ-γιάνγκ & Λι Χιούκ-ρε)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
04/12/2025

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.

Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

Η διδακτική ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς μιλάει ελληνικά σε μια αρκετά πιστή διασκευή, η οποία διατηρεί την παραμυθένια απλοϊκότητά της, απευθυνόμενη στο ανήλικο κοινό. | Powered by Uber.