"The Runner": Η νέα ταινία μικρού μήκους των Boy Harsher στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Εν αναμονή των νέων ημερομηνιών διεξαγωγής των συναυλιών των στην Ελλάδα, βλέπουμε κάτι διαφορετικό από το χρυσό ντούο της dark pop.

The Runner

Η πέμπτη κυκλοφορία των Boy Harsher δεν είναι ένα μουσικό album με την παραδοσιακή έννοια, αλλά το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής, συγγραφής και σκηνοθεσίας του μουσικού σχήματος, με τίτλο "The Runner”, η οποία θα κυκλοφορήσει μάζι με το album τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με στοιχεία ενός meta-style ντοκιμαντέρ που αφορά την διαδικασία ηχογραφήσεων των Boy Harsher. Το soundtrack ισορροπεί ανάμεσα σε κινηματογραφικά ορχηστρικά σημεία, και pop τραγούδια που επεκτείνουν τα όρια του ήχου τους. Η ταινία θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου (Προπώληση: € 7).

Boy Harsher

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη των Boy Harsher λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Plissken του 2019.

Από το ντεμπούτο τους, το 2014, ο ήχος των Boy Harsher θεωρείται από πολλούς το χρυσό standard του darkwave και του new industrial. Οι Matthews και Muller γνωρίστηκαν στην Σάβανα της Τζώρτζια των ΉΠΑ, ενώ και οι δύο σπόυδαζαν κινηματογράφο και το κοινό τους ενδιαφέρον για τη μουσική ξεκινάει από εκεί. Η Matthews έγραφε σενάρια και ο Muller συνέθετε scores για τις ανύπαρκτες ταινίες. Το πρώτο τους EP με τίτλο "Lesser Man” κυκλοφόρησε αρχικά σε έναν πολύ λίγες κόπιες αλλά γρήγορα έγινε underground hit.


 
Τα άλμπουμ "Yr Body is Nothing” (2016) και το "Country Girl” EP (2017), εκτόξευσαν το δίδυμο. Ακολούθησαν εκτενείς περιοδείες και sold out εμφανίσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου και έγιναν γνωστοί για τις ακούραστες και καθηλωτικές τους performances. Το "Careful” (2019) έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα NPR Music, Pitchfork, Resident Advisor, Vice και άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.