Μόλις στα 37 πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ

Ένα μοιραίο ατύχημα στις Άλπεις στέρησε τη ζωή από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη.

gaspar_ulliel

Μια σύγκρουση με έναν άλλο σκιέρ στις Άλπεις αποδείχθηκε μοιραία για το Γάλλο ηθοποιό Γκασπάρ Ουλιέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 37 ετών. Έχει ανοίξει έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Ουλιέλ γεννήθηκε στο Παρίσι όπου και σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο του Σεν Ντενί. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση 12 ετών, στη σειρά "Une Femme en Blanc" με πρωταγωνίστρια τη Σαντρίν Μπονέρ. Έπειτα από μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως "Η Αδελφότητα των Λύκων" (Κριστόφ Γκανς, 2001) και "Embrassez Qui Vous Voudrez" (Μισέλ Μπλανκ, 2002), όταν έκλεισε τα 19 ο Αντρέ Τεσινέ του έδωσε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο απέναντι στην Εμανουέλ Μπεάρ για το "Les égarés" (2003). Έγινε ευρύτερα γνωστός συμπρωταγωνιστώντας με την Οντρέι Τοτού στους "Ατελείωτους Αρραβώνες" (Ζαν-Πιέρ Ζενέ, 2004), μια ερμηνεία για την οποία απέσπασε το βραβείο Σεζάρ καλύτερου υποσχόμενου ηθοποιού. Λίγο μετά υποδύθηκε το νεαρό Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία "Hannibal: Η Αρχή" (Πίτερ Γουέμπερ, 2007).

Οι διασημότεροι ρόλοι του Ουλιέλ ήρθαν μία δεκαετία αργότερα. Πρώτα όταν ενσάρκωσε τον Ιβ Σεν Λοράν στην ταινία του Μπερτράν Μπονελό "Saint Laurent: Η Χρυσή Εποχή" (2014) κι ύστερα κρατώντας το ρόλο ενός βασανισμένου συγγραφέα στο "Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου" (2016) του Ξαβιέ Ντολάν. Μεταξύ των τελευταιών δουλειών του ήταν η συμμετοχή στην υπερηρωική σειρά του Disney+ "Moon Knight".

Ο Ουλιέλ ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχους και ανερχόμενους Γάλλους ηθοποιούς της γενιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.