Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 27 κινηματογραφικά σχέδια

Δείτε τα 27 κινηματογραφικά σχέδια για τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους € 166.000.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου shutterstock

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις προτάσεις που κατατέθηκαν με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιό του στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2022 ενέκρινε τη χρηματοδότηση είκοσι εφτά κινηματογραφικών σχεδίων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής "Πρώτη Ταινία – Γραφή", "Πρώτη Ταινία – Development", "Βασικό - Γραφή"και "Βασικό - Development" του νέου Κανονισμού Προγραμμάτων Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών σχεδίων και έργων του ΕΚΚ.

Αναλυτικά, στο πρόγραμμα "Πρώτη Ταινία – Γραφή", εγκρίθηκαν € 42.000 για τα εξής οχτώ σχέδια: "Αγρυπνίες" του Γιώργου Κραββαρίτη (€ 4.000), "Άννα Νόρα Χλόη" του Ίωνα Παπασπύρου (€ 5.000), "Δεύτερη ευκαιρία" του Γιώργου Γεωργακόπουλου (€ 5.000), "Ο νόμος του σφυριού" του Ανδρέα Βακαλιού (€ 7.000), " Η ορκωμοσία" του Φαίδωνα Γκρέτσικου (€ 5.000), "Η πόλη του ύπνου" των Ανάργυρου Γερμανίδη – Κατερίνα Στραουχ-Καραγεωργίου (€ 7.000), "Στην κόψη" του Παύλου Κοσμίδη (€ 4.000), "Οι τελευταίες μέρες του Μαϊου" του Δημήτρη Καφίδα (€ 5.000).


Για το πρόγραμμα "Πρώτη Ταινία – Development", εγκρίθηκαν τρία σχέδια που θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 30.000: "Avo Can’t-Do" των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα (€ 10.000), το ντοκιμαντέρ "Βύθιση" των Δημήτρη Γκότση και Γιώργου Ζαφειρόπουλου (€ 10.000) και ο "Προμηθέας" του Γιώργου Φουρτούνη (€ 10.000).


Στο πρόγραμμα "Βασικό - Γραφή" εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 67.000 για τα παρακάτω δεκατρία σχέδια: "Immaculate" του Στηβ Κρικρή (€ 7.000), "Patriot" της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (€ 7.000), "Woof" του Γιώργου Τελτζίδη (€ 5.000), "Sempre Viva" του Πάνου Αρβανιτάκη (€ 4.000), "Survivors" της Γεύης Δημητρακοπούλου (€ 4.000), "Ο Αδάμ είναι γυναίκα" της Αιμιλίας Πετροπούλου (€ 4.000), "Τα δάκρυα της Ανατολής" του Γιώργου Αγαθονικιάδη (€ 5.000), "Ο θόρυβος των Αγγέλων" της Νάνσυ Μπινιαδάκη (€ 5.000), "Τo κυνήγι του Θησαυρού" της Νικολέτας Παράσχη (€ 4.000),  "Μια μέρα στη ζωή ενός αγοριού που το λένε Ι, Κεφάλαιο: Φαίδρα" της Ζακλίν Λέντζου (€ 5.000), "Μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι" του Γιάννη Σακαρίδη (€ 7.000), "Πανελλήνιος" της Ρηνιώς Δραγασάκη (€ 5.000) και "Η σκιά στο αίμα της" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (€ 5.000).


Στο πρόγραμμα "Βασικό– Development" υποβλήθηκαν τέσσερα επιλέξιμα προς αξιολόγηση σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 27.000 για τα παρακάτω τρία: "Μάτι" της Δάφνης Ματζιράκη (€ 10.000), "Νησιά στην Άκρη" των Γιώργου Σαβόγλου και Διονυσία Κοπανά (€ 7.000) και "Νορθ Πολ" του Γιάννη Βελσεμέ (€ 10.000).


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πώς επηρεάζει ο κινηματογράφος τις συνήθειες των Ελλήνων;

Μια έρευνα της Mastercard αποκαλύπτει πως το 77% υποστηρίζει πως οι ταινίες έχουν αλλάξει τη γνώμη τους πάνω σε πολιτιστικά ζητήματα.

27/05/2022

Ο Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι κάνει το "Θαύμα" του

Μιλήσαμε με το Ρουμάνο σκηνοθέτη ο οποίος υπογράφει μια ανατρεπτική ταινία μυστηρίου γύρω από ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Η Κάλλια Παπαδάκη γράφει για τα "Μαγνητικά Πεδία"

Η συγγραφέας και σεναριογράφος μιλά για το ρομαντικό road movie που διεκδικεί 7 βραβεία Ίρις στην προσεχή απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τομ Κρουζ: Ο άνθρωπος και ο θρύλος που ξεπερνά τα όρια του σινεμά

Το "Top Gun: Maverick" αποδεικνύει εμφατικά πως ο Αμερικανός ηθοποιός παραμένει πολύ σκληρός για να πεθάνει στη μεγάλη οθόνη.

Ζιλιέτ Μπινός: "Χρειάζεται θάρρος για να είσαι ηθοποιός"

Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για το ρόλο της στην ταινία "Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους" όπου υποδύεται μια συγγραφέα η οποία προσποιείται την καθαρίστρια για να γράψει ένα βιωματικό μυθιστόρημα.

Top Gun: Maverick

Ο απόλυτος χολιγουντιανός συνδυασμός δράσης, νοσταλγίας και μελοδράματος ανανεώνει με θαυμαστή αποτελεσματικότητα την 80s συνταγή για μια αξεπέραστα θεαματική και άκρως πατριωτικο-μιλιταριστική αεροπορική περιπέτεια.

Το Θαύμα

Δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο, γεμάτο σασπένς και πολυσήμαντες αναφορές δράμα μυστηρίου, το οποίο χάνει πόντους μόνο όταν καταφεύγει σε εύπεπτες αλήθειες.