Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 27 κινηματογραφικά σχέδια

Δείτε τα 27 κινηματογραφικά σχέδια για τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους € 166.000.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου shutterstock

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις προτάσεις που κατατέθηκαν με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιό του στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2022 ενέκρινε τη χρηματοδότηση είκοσι εφτά κινηματογραφικών σχεδίων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής "Πρώτη Ταινία – Γραφή", "Πρώτη Ταινία – Development", "Βασικό - Γραφή"και "Βασικό - Development" του νέου Κανονισμού Προγραμμάτων Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών σχεδίων και έργων του ΕΚΚ.

Αναλυτικά, στο πρόγραμμα "Πρώτη Ταινία – Γραφή", εγκρίθηκαν € 42.000 για τα εξής οχτώ σχέδια: "Αγρυπνίες" του Γιώργου Κραββαρίτη (€ 4.000), "Άννα Νόρα Χλόη" του Ίωνα Παπασπύρου (€ 5.000), "Δεύτερη ευκαιρία" του Γιώργου Γεωργακόπουλου (€ 5.000), "Ο νόμος του σφυριού" του Ανδρέα Βακαλιού (€ 7.000), " Η ορκωμοσία" του Φαίδωνα Γκρέτσικου (€ 5.000), "Η πόλη του ύπνου" των Ανάργυρου Γερμανίδη – Κατερίνα Στραουχ-Καραγεωργίου (€ 7.000), "Στην κόψη" του Παύλου Κοσμίδη (€ 4.000), "Οι τελευταίες μέρες του Μαϊου" του Δημήτρη Καφίδα (€ 5.000).


Για το πρόγραμμα "Πρώτη Ταινία – Development", εγκρίθηκαν τρία σχέδια που θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 30.000: "Avo Can’t-Do" των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα (€ 10.000), το ντοκιμαντέρ "Βύθιση" των Δημήτρη Γκότση και Γιώργου Ζαφειρόπουλου (€ 10.000) και ο "Προμηθέας" του Γιώργου Φουρτούνη (€ 10.000).


Στο πρόγραμμα "Βασικό - Γραφή" εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 67.000 για τα παρακάτω δεκατρία σχέδια: "Immaculate" του Στηβ Κρικρή (€ 7.000), "Patriot" της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (€ 7.000), "Woof" του Γιώργου Τελτζίδη (€ 5.000), "Sempre Viva" του Πάνου Αρβανιτάκη (€ 4.000), "Survivors" της Γεύης Δημητρακοπούλου (€ 4.000), "Ο Αδάμ είναι γυναίκα" της Αιμιλίας Πετροπούλου (€ 4.000), "Τα δάκρυα της Ανατολής" του Γιώργου Αγαθονικιάδη (€ 5.000), "Ο θόρυβος των Αγγέλων" της Νάνσυ Μπινιαδάκη (€ 5.000), "Τo κυνήγι του Θησαυρού" της Νικολέτας Παράσχη (€ 4.000),  "Μια μέρα στη ζωή ενός αγοριού που το λένε Ι, Κεφάλαιο: Φαίδρα" της Ζακλίν Λέντζου (€ 5.000), "Μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι" του Γιάννη Σακαρίδη (€ 7.000), "Πανελλήνιος" της Ρηνιώς Δραγασάκη (€ 5.000) και "Η σκιά στο αίμα της" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (€ 5.000).


Στο πρόγραμμα "Βασικό– Development" υποβλήθηκαν τέσσερα επιλέξιμα προς αξιολόγηση σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού ποσού € 27.000 για τα παρακάτω τρία: "Μάτι" της Δάφνης Ματζιράκη (€ 10.000), "Νησιά στην Άκρη" των Γιώργου Σαβόγλου και Διονυσία Κοπανά (€ 7.000) και "Νορθ Πολ" του Γιάννη Βελσεμέ (€ 10.000).


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.