Μια ματιά στα παρασκήνια του σόου μόδας του Dior στην Ελλάδα

Το νέο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου καταγράφει με λεπτομέρεια πώς υλοποιήθηκε η δράση του διάσημου οίκου από την Ακρόπολη μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

the_greek_bar_jacket1

Ύστερα από απευθείας ανάθεση του διάσημου οίκου μόδας Dior, η Μαριάννα Οικονόμου ("Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες") με την κάμερά της κατέγραψε όλα τα παρασκήνια του Dior Cruise Show που κορυφώθηκε με τη βραδιά μόδας τον περασμένο Ιούνιο στο Καλλιμάρμαρο. Όσα συνέβησαν αλλά και πώς στήθηκε το fashion show αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ "The Greek Bar Jacket".

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:
"Η ταινία ακολουθεί την Maria Grazia Chiuri και τη δημιουργική ομάδα της Dior για επτά μήνες καθώς ταξιδεύουν από το Παρίσι για να επιλέξουν τους Έλληνες δημιουργούς και να παρασκευάσουν τα ρούχα της νέας κολεξιόν. Στο Άργος γνωρίζουν τον Άρη Τζονευράκη, βαθύ γνώστη των παραδοσιακών ρούχων και κεντημάτων, με τον οποίο αποφασίζουν να ξανασχεδιάσουν το θρυλικό Bar Jacket που δημιούργησε ο ίδιος ο Christian Dior το 1947, αλλά και την εμβληματική τσάντα Book Tote, επενδυμένα αυτή τη φορά με ελληνικά λαϊκά μοτίβα. Στο Σουφλί, δυο από τους στυλοβάτες της μεταξουργίας της περιοχής, ο Κώστας Μουχταρίδης και η Δήμητρα Κολοτούρα, παρασκευάζουν για την Dior υφάσματα μοναδικής ποιότητας με πρωτότυπα σχέδια από μετάξι και μεταλλική κλωστή, για να ράψουν με αυτά ρούχα εμπνευσμένα από αρχαιοελληνικά πέπλα. Στη Θάσο, η Maria Grazia Chiuri συνεργάζεται στενά με την εικαστικό Χριστιάνα Σούλου για να δημιουργήσουν ένα σπάνιο δείγμα υψηλής ραπτικής με ύφανση fil coupé, με αναφορές από την ελληνική μυθολογία. Και στην Αττική ο διάσημος Βρετανός πιλοποιός Stephen Jones, η νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος του Μουσείου Μπενάκη και ένα παραδοσιακό εργαστήριο καπέλων στην Δραπετσώνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή του κλασσικού ναυτικό ελληνικού κασκέτου.

the_greek_bar_jacket2

Μετά από επτά μήνες σκληρής δουλειάς, πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων και ξέφρενης δημιουργικότητας, θα βρεθούν όλοι τους στην Αθήνα. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς ξεκινάει ένα από τα πιο φαντασμαγορικά show υψηλής ραπτικής των τελευταίων ετών. Στα παρασκήνια, ο Άρης, ο Κώστας, η Δήμητρα, η Βιργινία και ο Ζαχαρίας εκπροσωπούν τους τολμηρούς και ταλαντούχους δημιουργούς που κρατούν ζωντανή την τέχνη του κεντήματος, της νηματουργίας και της υφαντικής στην Ελλάδα. Αυτή τη βραδιά, είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα είναι και οι τελευταίοι".

Το "Greek Bar Jacket" προβάλλεται διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Dior στο YouTube και μπορείτε να το δείτε εδώ:

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.