Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20/1

Ο καινούριος ατμοσφαιρικός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Κέιτ Μπλάνσετ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

nightmare_alley_erxodai

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της επανέκδοσης "Σκηνές Από Ένα Γάμο".

Ο καινούριος ατμοσφαιρικός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Κέιτ Μπλάνσετ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών

All-star αγωνία υπό τις οδηγίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Τα είδη του νεονουάρ και του ψυχολογικού θρίλερ σμίγουν στη νέα ταινία του οσκαρικού ντελ Τόρο ("Η Μορφή του Νερού", "Ο Λαβύρινθος του Πάνα"), όπου πρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα, μεταφερόμαστε στη δεκαετία του ’40. Ένας άντρας με πνευματιστικές ικανότητες, τις οποίες χρησιμοποιεί σε περίτεχνες απάτες για να κλέβει, ώσπου γνωρίζεται με μια μυστηριώδη ψυχολόγο, η οποία τον οδηγεί σε σκοτεινές, επικίνδυνες και αιματηρές περιπέτειες. Η ταινία αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, το οποίο κάποιοι σινεφίλ θα θυμούνται πως έχει μεταφερθεί ξανά στο σινεμά το 1947 από τον Έντμουντ Γκόλντινγκ με τον Τάιρον Πάουερ ρόλο που κρατά τώρα ο Κούπερ.

Έρημη Χώρα

Ασπρόμαυρο ιρανικό δράμα διπλά βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας. Ο επιστάτης ενός παραδοσιακού εργοστασίου οικοδομικών υλικών φροντίζει να διατηρούνται οι ισορροπίες ανάμεσα στους εργάτες και των ιδιοκτήτη, κατευνάζοντας τις όποιες εντάσεις εν τη γενέσει τους. Ωστόσο, ανακαλύπτει πως ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο αφήνοντας τους πάντες στο δρόμο. Τότε, για πρώτη φορά στη ζωή του, θα πρέπει να πάρει θέση.

Γάζα, Αγάπη Μου

Δραμεντί βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Στη Γάζα ένας 65χρονος ψαράς είναι κρυφά ερωτευμένος με μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά μαζί με την κόρη της. Μια μέρα, στα δίχτυα του μπλέκεται ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα, το οποίο η γυναίκα βοηθά το ψαρά να το κρύψει και ταυτόχρονα να αλλάξουν οι ζωές τους για πάντα.

Latin Noir

Ελληνικό ντοκιμαντέρ γύρω από το ομώνυμο λογοτεχνικό είδος της Νοτίου Αμερικής. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Αποστολίδης, ταξιδεύει με την κάμερά του στο Μεξικό, την Κούβα, το Περού, τη Χιλή και την Αργεντινή, ώστε να εντοπίσει τους λόγους που το latin noir εξελίχθηκε σε ένα από τα δυναμικότερα είδη στην παγκόσμια λογοτεχνία. Παράλληλα, το ταξίδι γίνεται αφορμή για την εξερεύνηση της ζωής και του έργου συγγραφών όπως οι Πάκο Ιγνάσιο Ταΐμπο ΙΙ, Λεονάρδο Παδούρα, Λουίς Σεπούλβεδα, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και Κλαούντια Πινέιρο.

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Ίνγκμαρ Μπέργκμαν από το 1974. Η ταινία αποτελείται από έξι μέρη, στα οποία ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της σχέσης ενός ζευγαριού σε διάστημα εικοσαετίας. Τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά, σχεδόν ψεύτικα για
τους πρωταγωνιστές: εκείνος είναι καθηγητής πανεπιστημίου, εκείνη δικηγόρος, με ειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν χρήματα, κοινωνική υπόληψη, επιτυχημένες σταδιοδρομίες, δεν τους λείπει φαινομενικά τίποτα – ο γάμος τους παραείναι τέλειος...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.