Οι κορυφαίοι ρόλοι του Orlando Bloom

O Legolas της καρδιάς μας σήμερα κλείνει τα 45 του χρόνια.

Orlando Bloom

Στα 25 χρόνια καριέρας του, είναι σα να τον κυνηγούν συστηματικά οι τριλογίες, οι τετραλογίες ή έστω οι επικοί ήρωες. Κάτι εκτός αυτής της λογικής μοιάζει λίγο πια για τον Orlando Bloom, άσχετα αν για κάποιους από εμάς αυτό το μοτίβο ενδεχομένως να αδικεί το υποκριτικό του ταλέντο. Όπως και να έχει, με αφορμή τα 45α γενέθλιά του -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 13 Ιανουαρίου του 1977- ρίχνουμε με χρονολογική σειρά μία ματιά στους 5+1 ρόλους με τους οποίους πλέον έχει ταυτιστεί στην συνείδηση όλων μας. 

Black Hawk Down (2001)

Αν και ο Bloom κατά κύριο λόγο συνδέεται με ταινίες φαντασίας και περιπέτειας, είχε πάρει μέρος σε αυτό το πολεμικό δράμα του 2001 που βασίζεται στην εισχώρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σομαλία. Παρότι ελπίζουν να προσφέρουν αρωγή στη χώρα, δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση και αναζητούν τρόπο να επιβιώσουν με τον Todd Blackburn (Bloom) να αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. 

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring (2001)

Παραδόξως, ως Legolas στην κινηματογραφική προσαρμογή του έπους του J. R. R. Tolkien μας άρεσε περισσότερο στην τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας (The Return of the King), αφήνοντας τους Δύο Πύργους στην τελευταία θέση των προτιμήσεών μας καθότι λειτούργησε περισσότερο ως μετάβαση μεταξύ τους. Όπως και να έχει, είναι ο ρόλος που του άνοιξε το δρόμο προς την αναγνωρισιμότητα, άσχετα αν ο ίδιος ήταν για πολύ καιρό "ο τύπος με τα μακριά ξανθά μαλλιά".

Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl (2003)

Στην πρώτη εμφάνιση της σειράς ταινιών "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" γνωρίσαμε τον Turner του Bloom, ως μαθητευόμενο σιδηρουργό στο Port Royal. Όταν κάποιοι πειρατές ρημάζουν την παραθαλάσσια πόλη και απαγάγουν την κόρη του κυβερνήτη, Elizabeth Swann, ο Turner συνεργάζεται με τον καπετάνιο Jack Sparrow για να τους εντοπίσουν. Ο Bloom δε συμμετέχει στην τέταρτη συνέχεια της σειράς (On Stranger Tides) και γενικώς, εμείς τον προτιμάμε όπως τον πρωτογνωρίσαμε στο The Curse Of The Black Pearl.

Troy (2004)

Ο Bloom δε μπορούσε να λείψει από το έπος της Τροίας. Σε αυτό το ιστορικό πολεμικό δράμα που θεωρητικά παρακολουθεί τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου, ο Bloom υποδύεται τον Πάρη, το μικρότερο αδερφό του Έκτορα (Eric Bana).

Kingdom Of Heaven (2005) 

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Bloom πρωταγωνίστησε σε αυτό το επικό ιστορικό δράμα υποδυόμενος τον Βάλιαντ, έναν Γάλλο σιδερά που βοήθησε στην υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ κατά του Σαλαντίν. Το Βασίλειο των Ουρανών -όπως είναι ο ελληνικός τίτλος- τότε εισέπραξε πολύ θετικές κριτικές από το κοινό για το δυνατό του cast και το συγκινητικό του μήνυμα. Οι κριτικοί από την άλλη, δεν ενθουσιάστηκαν.

The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013)

Ο Legolas ξαναεμφανίζεται στην τριλογία του Hobbit από την οποία εμείς μάλλον έχουμε μία μικρή αδυναμία στο sequel The Desolation of Smaug. Ο λόγος έγκειται στο ότι το αρχικό κόνσεπτ αναβαθμίζεται και η ιστορία παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον καθότι εμπλουτίζεται με διάφορα συναρπαστικά γεγονότα. (Πάλι αποφύγαμε τα spoilers, δε μπορείς να πεις...)

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.