Έρχεται online το δωρεάν 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Η παλαιότερη ελληνική σινε-διοργάνωση αφιερωμένη στις ταινίες της Γηραιάς Ηπείρου σύντομα στις οθόνες μας μέσω streaming.

panorama_evropaikou_kinimatografou_poster2022

Περισσότερες από 30 ταινίες πρόκειται να παρουσιαστούν πολύ σύντομα στο πλαίσιο του 34ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (27/-2/2), το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά στην πλατφόρμα Cinesquare δωρεάν.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, από το οποίο δε θα λείψουν τα αφιερώματα πέραν του διαγωνιστικού τμήματος που αφορά όσα φιλμ διεκδικήσουν τα βραβεία του θεσμού. Αναφορικά με τη 34η διοργάνωση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίνος Φένεκ Μικελίδης δηλώνει:

"Η συνέχιση της πανδημίας, με την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον, δυστυχώς μας αναγκάζει, για δεύτερη φορά, να διοργανώσουμε το φετινό, 34ο Πανόραμα  Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διαδικτυακά, δίνοντας όπως και πέρυσι την ευκαιρία στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλης της Ελλάδας, και όχι μόνο της Αθήνας, να παρακολουθήσει και να απολαύσει τις διάφορες προβολές του.

Προβολές που, όπως και στο παρελθόν, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα του ευρωπαϊκού – μαζί, πάντα, και του ελληνικού – κινηματογράφου, χωρίς να παραμερίζεται και ο υπόλοιπος. Με τις ελληνικές, νέες και παλιότερες, ταινίες να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα του: από το Διαγωνιστικό Τμήμα, που είναι το κύριο σκέλος του, μέχρι και τα αφιερώματα.

Με την ελπίδα σε μια σύντομη επιστροφή στην αίθουσα, σας περιμένουμε από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου να ανακαλύψουμε μαζί όχι μόνο τι καινούργιο έχει να μας προσφέρει ο πάντα πρωτοποριακός ευρωπαϊκός κινηματογράφος (από τον οποίο αντλεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται ο υπόλοιπος κινηματογράφος) αλλά και πτυχές από την πάντα συναρπαστική ιστορία του".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.