Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 13/1

Η επιστροφή του Ghostface, μια λουσάτη περιπέτεια και δύο arthouse ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

scream2022

Η επιστροφή του Ghostface, μια λουσάτη περιπέτεια και δύο arthouse ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Scream

Νέο σίκουελ στο ομώνυμο horror franchise. Το 1996 ο δεξιοτέχνης των ταινιών τρόμου Γουές Κρέιβεν ("Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες") ανανέωσε ριζικά το είδος συστήνοντας στο κοινό με το "Scream, Κραυγή Αγωνίας" το μανιακό δολοφόνο Ghostface, ο οποίος φορώντας μια ανατριχιαστική μάσκα σκορπούσε τον τρόμο σε ανυποψίαστα θύματα καλώντας τα πρώτα στο τηλέφωνο. Αυτό που ξεκινούσε φαινομενικά σα φάρσα, πολύ γρήγορα εξελισσόταν σε ένα ακραία κλειστοφοβικό κυνηγητό με αναπόφευκτη έκβαση… 25 χρόνια και τρία σίκουελ μετά, το νέο "Scream" είναι γεγονός, με γνωστά πρόσωπα να επιστρέφουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Χαρακτηριστικά η Νιβ Κάμπελ υποδύεται ξανά την επιβίωσα Σίντι Πρέσκοτ, ενώ η Κόρτνεϊ Κοξ ενσαρκώνει εκ νέου την αμείλικτη ερευνήτρια – δημοσιογράφο Γκέιλ Γουέδερς. Ο λόγος που σμίγουν ξανά όλοι τους είναι γιατί ο Ghostface έχει επιστρέψει και το νέο δολοφονικό σερί του στοχεύει μια παρέα ανύποπτων εφήβων. Το ποιος κρύβεται αυτήν τη φορά πίσω από την αιματηρή μάσκα αποτελεί μυστήριο…

Πράκτορες 355

Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Νταϊάν Κρούγκερ και Λουπίτα Νιόνγκο κυκλοφορούν κι οπλοφορούν. Μια πράκτορας της CIA αναλαμβάνει να συγκεντρώσει μια επίλεκτη διεθνή ομάδα καλά εκπαιδευμένων κατασκόπων, οι οποίες έχουν ως αποστολή την αναζήτηση και την επανάκτηση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου όπλου μαζικής καταστροφής που έχει πέσει στα λάθος χέρια απειλώντας την ανθρωπότητα.

Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό

Ποιοτικό βραδυφλεγές σινεμά από τη Γεωργία. Η δεύτερη ταινία του Αλεξάντερ Κομπερίτζε αφηγείται χαμηλότονα και γεμάτος φαντασία μια καλόκαρδη και βαθιά ρομαντική ιστορία. Με σαφές ύφος παραμυθιού, η ταινία αφορά μια φαρμακοποιό και έναν ποδοσφαιριστή, οι οποίοι συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Δίνουν ραντεβού την επόμενη μέρα, ωστόσο το ίδιο βράδυ συμβαίνει κάτι παράδοξο: λόγω μιας κατάρας αλλάζουν πρόσωπο και έτσι, είναι αδύνατον να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Η ζωή του ριζοσπαστικού Γερμανού σκηνοθέτη περνά στη μεγάλη οθόνη. Ορμητικός, αυτοκαταστροφικός, εικονοκλάστης και αδιαπραγμάτευτα ταγμένος στον κινηματογράφο, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού σινεμά προτού φύγει πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών. Το φιλμ του Όσκαρ Ρέλερ επιχειρεί να ανατρέξει στην περσόνα του Φασμπίντερ, με τον Όλιβερ Μασούτσι να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για Πάντα Κοντά Σου

Φεστιβαλικά διακεκριμένο arthouse δράμα. Ο Ουμπέρτο Παζολίνι ("Ξεχασμένες Ζωές") σκηνοθετεί τον Τζέιμς Νόρτον ("Ο Κύριος Τζόουνς", "Μικρές Κυρίες") στο ρόλο ενός 35χρονου καθαριστή ο οποίος μαθαίνει συνταρακτικά νέα: του απομένουν μόλις λίγοι μήνες ζωές. Τότε αποφασίζει να αποκρύψει από τον τρίχρονο γιο του την αλήθεια και για όσο καιρό απομένει να του βρει μια νέα ιδανική οικογένεια, ώστε να προστατευθεί από το δυσάρεστο γεγονός.

Σχέδιο Διάσωσης

Animation καταστροφής από τους δημιουργούς του "Simpsons". Δύο flummels, η Οπ και ο Εντ, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και καταφθάνουν από τα νησιά Γκαλαπάγκος και το μακρινό 1835 στη σύγχρονη Σανγκάη. Βρισκόμενοι μέσα στην πόλη και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις τρομακτικές αλλαγές, ανακαλύπτουν ότι το είδος στο οποίο ανήκουν έχει πλέον εκλείψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.