Τα «Καλάβρυτα 1943» και «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» κυκλοφορούν σε streaming

Οι δύο ταινίες είναι πλέον διαθέσιμες για on demand ψηφιακή θέαση.

Τα «Καλάβρυτα 1943» και «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» κυκλοφορούν σε streaming

Δυο φιλμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στους κινηματογράφους, ένα arthouse διαμαντάκι και ένα πολυσυζητημένο πολεμικό δράμα, είναι πλέον διαθέσιμα σε streaming on demand.

Ο λόγος για το γλυκά ποιητικό «Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας» του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι και το «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου.

Η ταινία του Ιάπωνα Χαμαγκούτσι είναι ένα σπονδυλωτό φιλμ τριών ιστοριών, με πρωταγωνιστές φίλες που μοιράζονται ένα απροσδόκητο κοινό, μια φοιτήτρια που θέλει να εκδικηθεί τον καθηγητή της και δύο παλιές συμμαθήτριες οι οποίες επανενώνονται συνάπτοντας μια ιδιαίτερη σχέση. Στην κριτική του «α» είχαμε γράψει πως: «Η χαμηλότονη ποίηση του Όζου και οι ρομαντικές ανησυχίες του Ρομέρ σμίγουν σε ένα γλυκόπικρο ανθολόγιο από σινε-χαϊκού, τα οποία μας προκαλούν να συμφιλιωθούμε με τα προσωπικά ελαττώματα και τις αντιφάσεις μας». Για να παρακολουθήσετε την ταινία κάντε κλικ εδώ.

Από την άλλη, στη βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα ταινία του Δημητρόπουλου, μια Γερμανίδα δικηγόρος η οποία καλείται να αποκρούσει τις ελληνικές αξιώσεις για αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής σφαγής στα Καλάβρυτα το 1943, συναντά έναν από τους τελευταίους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος, ο οποίος τη φέρνει προ των ιστορικών ευθυνών των προγόνων της. Το «Καλάβρυτα 1943» θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά από τις 10/12 έως τις 2/1, με τους εξής τρόπους:
- μέσω της επιλογής PVoD Πρεμιέρες της on demand υπηρεσίας Movies Club της COSMOTE TV, όπου οι συνδρομητές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών, από την ενοικίασή της.
- μέσω της επιλογής Nέες Κυκλοφορίες του Οn Demand Καταλόγου του Vodafone TV όπου οι συνδρομητές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών, από την ενοικίασή της.
- μέσω της streaming υπηρεσίας του www.viva.gr και οι συνδρομητές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών, από την ενοικίασή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.