Οδηγός Cinema

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη

Η θεατρική εταιρία «Θέρος» παρουσιάζει έξι νέες μικρού μήκους ταινίες επηρεασμένες από το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη

Έξι ταινίες μικρού μήκους από έξι διαφορετικούς καλλιτέχνες θα προβληθούν από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου (8.30μ.μ. και 10:00μ.μ.) στην Κάμιρο της εταιρείας θεάτρου «Θέρος» σε μία ευφάνταστη κινηματογραφική συνάντηση.

Ο επόμενος «σταθμός» για την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη και τους συνεργάτες της, η «Κυψέλη» εγκαινιάζεται με τις έξι αυτές πρωτότυπες παραγωγές. Η καλλιτεχνική ομάδα, μετράει τις Μεταμφιέσεις της «Γραμμής του Ορίζοντος», ραδιοφωνικές εκπομπές, μία εικαστική έκθεση και μία θεατρική παράσταση στο ιστορικό των προηγούμενών της δράσεων.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη - εικόνα 1

Αφορμή για την παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους και συνάμα πηγή έμπνευσης στάθηκε το βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου «Η Γραμμή του Ορίζοντος» . Οι δημιουργοί κλήθηκαν μέσα από την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού να δώσουν τη δική τους ματιά, γιατί «σημασία δεν έχει το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία αυτή, σημασία έχει η ιστορία. Διότι όλοι έχουμε μερικά τιμαλφή κρυμμένα μέσα μας. Κάποιοι τα έχουμε καταχωνιάσει σε ένα συρτάρι, κάποιοι άλλοι τα έχουμε πάνω στο κομοδίνο», δήλωσε η καλλιτεχνική επιμελήτρια Μαρίλη Ζάρκου.

Κατάλογος των ταινιών μικρού μήκους:

Φωτεινή Κορρέ, «Αυτό που κρατούσε τα πράγματα»
Είναι η ιστορία της Ρ., που εγκλωβισμένη στο διαμέρισμά της στη Κυψέλη, με τη ζέστη να μαίνεται, περιμένει… κάτι να συμβεί.

Μαρία Σιδηροπούλου, «Θεανώ, ελαφρά ντυμένη»
Η ιστορία των δύο γυναικών, της Θεανούς και της Μαρίας και τα σκαμπανεβάσματα μιας δεκαετούς φιλίας με διαλείμματα, αλλά και αέναης.

Δήμητρα Σιούκα, «Αυτή η στιγμή λείπει» Ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ της αναγνώστριας με το βιβλίο, η νοητή συνύπαρξή της με τους πρωταγωνιστές, με τον συγγραφέα και με τον εαυτό της.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη - εικόνα 2

Χρήστος Τόλης, «H Ρέα τον Αύγουστο (A dream sequence)»
Ένα κομμάτι ξύλο που ξέβρασε η θάλασσα, η Ρέα, χιλιοδαρμένο και πολυταξιδεμένο από τα κύματα, ανοίγει έναν συμβολικό κόσμο, ως ένα «άλλο» σύμβολο του «αιώνιου καλοκαιριού».

Μελίνα Λασηθιωτάκη, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Δήμητρα Τριανταφύλλου, Αίγλη Δράκου, Νεφέλη Παπαϊωάννου (Καλλιτεχνική ομάδα Μ.Α.Δ.Α.Ν.), «Αττικό Καλοκαίρι»
Μία αφήγηση στα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, μία προσωπική ιστορία της πρωταγωνίστριας, της 32χρονης Ρέας και οι ψυχολογικές και υπαρξιακές μετατοπίσεις της.

Θέρος, «Ορισμένα Ηχογράμματα»
Τα ηχογράμματα των ερωτευμένων, είναι εκείνα που τρέχουν πιο γρήγορα από όλα, για να διανύσουν την απόσταση των πρωταγωνιστών, τα 145 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν. Τα γράμματα που στέλνει ο ένας στον άλλον, η μία στην άλλη και λένε τα ανείπωτα μέσα από την απόσταση.

Γενική Είσοδος: €8, κρατήσεις: 2117251384, 6989945228

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.