Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη

Η θεατρική εταιρία «Θέρος» παρουσιάζει έξι νέες μικρού μήκους ταινίες επηρεασμένες από το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη

Έξι ταινίες μικρού μήκους από έξι διαφορετικούς καλλιτέχνες θα προβληθούν από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου (8.30μ.μ. και 10:00μ.μ.) στην Κάμιρο της εταιρείας θεάτρου «Θέρος» σε μία ευφάνταστη κινηματογραφική συνάντηση.

Ο επόμενος «σταθμός» για την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη και τους συνεργάτες της, η «Κυψέλη» εγκαινιάζεται με τις έξι αυτές πρωτότυπες παραγωγές. Η καλλιτεχνική ομάδα, μετράει τις Μεταμφιέσεις της «Γραμμής του Ορίζοντος», ραδιοφωνικές εκπομπές, μία εικαστική έκθεση και μία θεατρική παράσταση στο ιστορικό των προηγούμενών της δράσεων.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη - εικόνα 1

Αφορμή για την παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους και συνάμα πηγή έμπνευσης στάθηκε το βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου «Η Γραμμή του Ορίζοντος» . Οι δημιουργοί κλήθηκαν μέσα από την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού να δώσουν τη δική τους ματιά, γιατί «σημασία δεν έχει το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία αυτή, σημασία έχει η ιστορία. Διότι όλοι έχουμε μερικά τιμαλφή κρυμμένα μέσα μας. Κάποιοι τα έχουμε καταχωνιάσει σε ένα συρτάρι, κάποιοι άλλοι τα έχουμε πάνω στο κομοδίνο», δήλωσε η καλλιτεχνική επιμελήτρια Μαρίλη Ζάρκου.

Κατάλογος των ταινιών μικρού μήκους:

Φωτεινή Κορρέ, «Αυτό που κρατούσε τα πράγματα»
Είναι η ιστορία της Ρ., που εγκλωβισμένη στο διαμέρισμά της στη Κυψέλη, με τη ζέστη να μαίνεται, περιμένει… κάτι να συμβεί.

Μαρία Σιδηροπούλου, «Θεανώ, ελαφρά ντυμένη»
Η ιστορία των δύο γυναικών, της Θεανούς και της Μαρίας και τα σκαμπανεβάσματα μιας δεκαετούς φιλίας με διαλείμματα, αλλά και αέναης.

Δήμητρα Σιούκα, «Αυτή η στιγμή λείπει» Ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ της αναγνώστριας με το βιβλίο, η νοητή συνύπαρξή της με τους πρωταγωνιστές, με τον συγγραφέα και με τον εαυτό της.

Προβολές εμπνευσμένες από το Χρήστο Βακαλόπουλο στην Κυψέλη - εικόνα 2

Χρήστος Τόλης, «H Ρέα τον Αύγουστο (A dream sequence)»
Ένα κομμάτι ξύλο που ξέβρασε η θάλασσα, η Ρέα, χιλιοδαρμένο και πολυταξιδεμένο από τα κύματα, ανοίγει έναν συμβολικό κόσμο, ως ένα «άλλο» σύμβολο του «αιώνιου καλοκαιριού».

Μελίνα Λασηθιωτάκη, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Δήμητρα Τριανταφύλλου, Αίγλη Δράκου, Νεφέλη Παπαϊωάννου (Καλλιτεχνική ομάδα Μ.Α.Δ.Α.Ν.), «Αττικό Καλοκαίρι»
Μία αφήγηση στα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, μία προσωπική ιστορία της πρωταγωνίστριας, της 32χρονης Ρέας και οι ψυχολογικές και υπαρξιακές μετατοπίσεις της.

Θέρος, «Ορισμένα Ηχογράμματα»
Τα ηχογράμματα των ερωτευμένων, είναι εκείνα που τρέχουν πιο γρήγορα από όλα, για να διανύσουν την απόσταση των πρωταγωνιστών, τα 145 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν. Τα γράμματα που στέλνει ο ένας στον άλλον, η μία στην άλλη και λένε τα ανείπωτα μέσα από την απόσταση.

Γενική Είσοδος: €8, κρατήσεις: 2117251384, 6989945228

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.