Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/11

Μια βραβευμένη στην Μπερλινάλε ιαπωνική σπονδυλωτή ταινία και ένα δράμα εποχής για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, προσεχώς στις μαρκίζες των σινεμά.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/11

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της ταινίας «Το Εργόστασιο».

Μια βραβευμένη στην Μπερλινάλε ιαπωνική σπονδυλωτή ταινία και ένα δράμα εποχής για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, προσεχώς στις μαρκίζες των σινεμά.

Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες και Αργυρή Άρκτος Βερολίνου για τον Ριουσούκε Χαμαγκούτσι. Μία απροσδόκητη ερωτική παρεξήγηση, μια αποπλάνηση με στόχο την εκδίκηση η οποία εκπυρσοκροτεί και μια επανένωση παλιών συμμαθητριών που ξεκινά από μια παρεξήγηση προτού οδηγηθεί στη λύτρωση απωθημένων, συνθέτουν τις τρεις γλυκόπικρες ιστορίες ενός σπονδυλωτού φιλμ που ισορροπεί μεταξύ μελαγχολίας, ρομαντισμού και κωμωδίας.

Antlers

Ταινία τρόμου του Σκοτ Κούπερ («Σκουριασμένη Πόλη»). Σε μια μικρή πόλη του Όρεγκον μια νέα στην περιοχή δασκάλα που συγκατοικεί με το σερίφη αδερφό της, συνειδητοποιεί πως ένας από τους μαθητές της έχει υποστεί κακοποίηση. Για εκείνο, όμως, που δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη, είναι όσα τρομοκρατικά ανακαλύπτει τη στιγμή που αποφασίζει να επισκεφθεί το σπίτι του για βοήθεια.

Εξόριστος

Γερμανόφωνο κοινωνικό δράμα με έντονο μαύρο χιούμορ. Ένας χημικός μηχανικός με καταγωγή από το Κόσσοβο, Γερμανίδα σύζυγο και τρία παιδιά, έχει καταφέρει να ζει σε ένα καλό σπίτι και να κρατά μια αξιοσέβαστη δουλειά. Ωστόσο, οι συνάδελφοί του ανεξήγητα αρχίζουν να τον αποφεύγουν, ενώ ταυτόχρονα κάποιος αφήνει νεκρά ποντίκια στην είσοδο του σπιτιού του. Τα παράξενα φαινόμενα όλο και αυξάνονται, κάνοντας τον άντρα να πιστεύει πως υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από αυτά. Είναι όμως έτσι ή απλά ο ίδιος γίνεται αδικαιολόγητα παρανοϊκός;

Καλάβρυτα 1943

Η αναβίωση της διαβόητης ναζιστικής σφαγής με τον Μαξ φον Σίντοφ. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά.

Το Εργοστάσιο

«Ταξική» ρωσική περιπέτεια του Γιούρι Μπίκοφ («Ο Ηλίθιος»). Οι εργάτες ενός πτωχευμένου εργοστασίου οργανώνονται και απαγάγουν τον ιδιοκτήτη ζητώντας ως λύτρα τα χρήματα που δικαιούνται, ωστόσο το σχέδιό τους δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη.

Αρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση

Τα ανήλικα πρακτοριλίκια συνεχίζονται. Τα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέο αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση που δεν θα έχει προηγούμενο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.