5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν

Αυτά είναι τα horror που διαδραματίζονται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, ιδανική μέρα για ποπ κορν και πολλές ανατριχίλες.

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν

Καθώς πλησιάζει η νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, επιλέξαμε 5 must see ταινίες τρόμου που συμβαίνουν τη νύχτα του Χάλογουιν, έτσι ώστε να γιορτάσετε ιδανικά την πιο στοιχειωμένη μέρα του χρόνου, παρέα με ποπ κορν και πολλές ανατριχίλες.

"Η Νύχτα με τις Μάσκες 2" (2021)

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν - εικόνα 1

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η horror πρεμιέρα της εβδομάδας, η οποία θέλει το μασκοφόρο κατά συρροή δολοφόνο Μάικλ Μάγιερς να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Για αυτό οφείλεται η επιτυχία που γνώρισε η προ τριετίας αξιέπαινη "Νύχτα με τις Μάσκες" (2018) , με την οποία ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν εκμοντέρνισε επιτυχημένα το μύθο που πρωτοσκαρφίστηκε ο σπουδαίος Τζον Κάρπεντερ. Στο σίκουελ, ενώ όλοι πιστεύουν πως ο Μάγιερς έχει χαθεί σε μια πύρινη λαίλαπα, εκείνος αναδύεται μέσα από τις φλόγες για να συνεχίσει το δολοφονικό έργο του. Στο στόχαστρο βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Λόρι Στρόουντ (Τζέιμι Λι Κέρτις) η οποία, άραγε, θα καταφέρει να του ξεφύγει όπως τα τελευταία 40 χρόνια;

"May" (2002)

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν - εικόνα 2

Ένα παραγνωρισμένο horror, του οποίου οι αρετές επισκιάζουν τις σκόρπιες ατέλειές του. Η ταινία του Λάκι ΜακΚι συνδυάζει disturbing ιδέες, ακραίο χιούμορ και γνήσιες ανατριχίλες, μέσα από τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της ηρωίδας του, η οποία δεν αποδέχεται την ερωτική απόρριψη. Ειδικά όταν αυτή λαμβάνει χώρα τις ημέρες γύρω από το Χάλογουιν.

"Night of the Demons" (1988)

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν - εικόνα 3

Αυστηρά για τους φίλους του gore αλά "Evil Dead", αυτό το εντελώς cult φιλμ τα έχει όλα: στοιχειωμένο σπίτι, σατανικά πνεύματα, πανσέληνο, μεθυσμένους νέους που πάνε γυρεύοντας και νεκροζώντανους που δεν λένε να πεθάνουν. Έξτρα ατού το σάουντρακ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και Bauhaus, γιατί και ο τρόμος θέλει καλοπέραση.

"Trick or Treat" (1986)

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν - εικόνα 4

"Το rock 'n' roll ποτέ δεν πεθαίνει", προειδοποιεί ο αφηγητής στο τρέιλερ και δεν υπερβάλλει. Απλούστατα επειδή η υπόθεση εμπνέεται από τον διαδεδομένο στα 80s (και στους συντηρητικούς κύκλους) φόβο ότι στα μέταλ τραγούδια κρύβονται κρυφά σατανιστικά μηνύματα. Η ανησυχία εδώ γίνεται πραγματικότητα, αφού η μουσική χρησιμοποιείται για να αφυπνίσει τους νεκρούς!

"I Was a Teenage Werewolf" (1957)

5 ταινίες τρόμου για να δείτε στο Χάλογουιν - εικόνα 5

Ένα από τα πιο επιτυχημένα horror των 50s και ίσως το διασημότερο ενός άτυπου είδους που ευδοκίμησε τότε –αυτό των ταινιών τρόμου που στόχευαν συγκεκριμένα στο εφηβικό κοινό– έχει στο επίκεντρό του ένα εξαιρετικά βίαιο λυκειόπαιδο. Εκείνο που φταίει όμως δεν είναι η άδικη κοινωνία, αλλά η μεταμόρφωσή του σε αλλοπρόσαλλο λυκάνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Halloween Kills
1
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Ανήμερα του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ, η βαριά τραυματισμένη Λόρι και η οικογένειά της οδηγούνται στο νοσοκομείο, με τη σιγουριά πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.