Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/10

Το πολυαναμενόμενο «Dune», ένας νέος επικός Ρίντλεϊ Σκοτ και ένα υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/10

Το πολυαναμενόμενο «Dune», ένας νέος επικός Ρίντλεϊ Σκοτ και ένα υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Dune

Ο Ντενί Βιλνέβ δίνει τη δική του εκδοχή πάνω στο διασημότερο λογοτεχνικό sci-fi έπος. Ανεκπλήρωτο όνειρο του εικονοκλάστη Χιλιανού Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι, αποκηρυγμένο έργο από τον αταξινόμητο Ντέιβιντ Λιντς και τώρα φιλόδοξο έπος διά χειρός του οραματιστή Ντενί Βιλνέβ («Blade Runner 2049»). Η διασκευή του λογοτεχνικού sci-fi αριστουργήματος του Φρανκ Χέρμπερτ είναι πλέον γεγονός και σύντομα πρόκειται να αποκαλύψει στο κοινό τα μυστικά της. Ο αγαπημένος της σινε-βιομηχανίας Τιμοτέ Σαλαμέ ενσαρκώνει τον Πολ Ατρείδη, γόνο μιας αριστοκρατικής οικογένειας, επιφορτισμένο με την προστασία του πλανήτη Αράκις, στα έγκατα του οποίου βρίσκεται η εξαιρετικά πολύτιμη ουσία μελάνζ και στην επιφάνειά του εξυφαίνονται οι πιο επικίνδυνες συνωμοσίες. Πλάι στον Σαλαμέ συναντάμε ένα πρωτοκλασάτο καστ, με επικεφαλής τους Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Όσκαρ Άιζακ.

Η Τελευταία Μονομαχία

Ιπποτική περιπέτεια του Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Μπεν Άφλεκ, Άνταμ Ντράιβερ και Ματ Ντέιμον. Ο 83χρονος Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στo πολεμικό έπος («Ο Μονομάχος») για να ξετυλίξει την αλήθεια πίσω από την τελευταία επίσημη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία. Η υπόθεση αφορά δύο πραγματικά πρόσωπα, τον ιππότη Ζαν ντε Καρούζ (Ματ Ντέιμον) και τον καλύτερό του φίλο Ζακ Λε Γκρι (Άνταμ Ντράιβερ), οι οποίοι έρχονται σε κόντρα όταν η σύζυγος του πρώτου, Μαργκερίτ ντε Τιμπουβίλ (Τζόντι Κόμερ), κατηγορεί τον Λε Γκρι ότι τη βίασε. Η μεταξύ τους αιματηρή «Τελευταία Μονομαχία» λαμβάνει χώρα υπό την επίβλεψη του Μπεν Άφλεκ, ο οποίος υποδύεται τον τοπικό άρχοντα.

Κολέκτιβ

Ρουμάνικο πολιτικοκοινωνικό ντοκιμαντέρ με δυο οσκαρικές υποψηφιότητες και βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο κοινού LUX. Το «Κολέκτιβ» καταγράφει τη σωρεία διαφθοράς και υγειονομικών σκανδάλων που κλόνισαν τη ρουμάνικη κοινή γνώμη το 2015, όταν μετά από ένα τραγικό ατύχημα σχεδόν όλοι οι θεατές μιας ροκ συναυλίες βρήκαν το θάνατο εξαιτίας μιας αιφνιδιαστικής πυρκαγιάς. Το συγκεκριμένο συμβάν κινητοποίησε μια ομάδα δημοσιογράφων να μάθει περισσότερα για το πώς επετράπη στο χώρο να λειτουργεί δίχως να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μόνο που όσα ανακάλυψε έφεραν τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της Ρουμανίας.

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

Μεξικάνικο δράμα βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο. Μια σύγχρονη οδύσσεια στα σύνορα Μεξικού κι Αμερικής στον ρυθμό ενός ψυχολογικού θρίλερ απόλυτα πολιτικού, με πρωταγωνίστρια μια μητέρα που ψάχνει αγωνιωδώς το παιδί της.

Κοντορίτο

Animation από τη Νότιο Αμερική βασισμένο σε διάσημο κόμιξ της περιοχής. Ο Κοντορίτο είναι ένα πουλί που ζει σε ένα γραφικό χωριό των Άνδεων, είναι ο αγαπημένος όλων κι ο ίδιος είναι ευτυχισμένος πλάι στη σύντροφό του Γιαγίτα. Όταν, όμως, κατά λάθος η μαμά της φίλης του απαγάγεται από εξωγήινους εξαιτίας μιας φάρσας, ο Κοντορίτο πρέπει να ξανακάνει τα πάντα για να κερδίσει την κοπέλα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.