Όλες οι ταινίες Τζέιμς Μποντ από τη χειρότερη στην καλύτερη

Βάζουμε στη σωστή σειρά τις 25 περιπέτειες του πράκτορα 007 με μια έκπληξη στο νούμερο ένα.

Όλες οι ταινίες Τζέιμς Μποντ από τη χειρότερη στην καλύτερη

Η πρεμιέρα του «No Time to Die» (Κάρι Φουκουνάγκα) φέρνει στις 25 συνολικά τις ταινίες που ανήκουν στο κατασκοπικό franchise του Τζέιμς Μποντ, ευκαιρία δηλαδή για να βάλουμε όλες τις περιπέτειες του πράκτορα 007 στη σωστή σειρά, από τη χειρότερη στην καλύτερη.

25. Επιχείρηση Οκτόπουσι (1983)

Σκηνοθ.: Τζον Γκλεν, με τους Ρότζερ Μουρ, Μοντ Άνταμς, Λουί Ζουρντάν.

Ο Τζέιμς Μποντ προσπαθεί να πείσει την Οκτόπουσι, μια τυχοδιώκτρια στην Ινδία που έχει ένα στρατό γυναικών, να σταματήσει τη συνεργασία της με τους Σοβιετικούς. Πρόκειται για μία από τις πιο αδιάφορες περιπέτειες του 007. Οι σεναριογράφοι δεν μπορούν να σκεφτούν νέες ιδέες, η Μοντ Άνταμς παίζει για δεύτερη φορά σε ταινία του πράκτορα και –το χειρότερο– οι «κακοί» δεν πείθουν ούτε μια στιγμή ότι είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι!

24. Με το Δάχτυλο στη Σκανδάλη (1987)

Σκηνοθ.: Τζον Γκλεν, με τους Τίμοθι Ντάλτον, Μάριαμ ντ’ Άμπο, Τζέροεν Κραμπέ.

Ντεμπούτο του άχρωμου Τίμοθι Ντάλτον στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος εδώ προσπαθεί να βοηθήσει έναν Ρώσο επιστήμονα να αποδράσει από τη Ρωσία. Γυρίσματα σε εξωτικά μέρη, εντυπωσιακά σταντ αλλά κι ένα από τα πιο κρυόμπλαστρα κορίτσια (Μάριαμ ντ’ Άμπο) που πέρασαν ποτέ από τις ταινίες του Μποντ συνθέτουν το φιλμ που προδιέγραψε την πτώση του ήρωα – ο οποίος τελικά σώθηκε χάρη στο εμπορικά υπερεπιτυχημένο «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια».

23. Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (1985)

Σκηνοθ.: Τζον Γκλεν, με τους Ρότζερ Μουρ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Γκρέις Τζόουνς.

Ο Τζέιμς Μποντ προσπαθεί να εμποδίσει τα σχέδια ενός παράφρονα μεγιστάνα που θέλει να καταστρέψει τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια με τεχνητό σεισμό. Αν εξαιρέσουμε μερικές θεαματικές σκηνές στον Πύργο του Άιφελ ή μια τρελή κούρσα με όχημα της πυροσβεστικής στο Σαν Φρανσίσκο, πρόκειται για την πιο πλαδαρή ταινία της σειράς.

22. Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι (1974)

Σκηνοθ.: Γκάι Χάμιλτον, με τους Ρότζερ Μουρ, Κρίστοφερ Λι, Μπριτ Έκλαντ.

Ο Τζέιμς Μποντ τα βάζει με τον παράφρονα Σκαραμάγκα, ο οποίος έχει κλέψει μια πολύτιμη εφεύρεση. Η δεύτερη εμφάνιση του Μουρ ως Μποντ δεν είναι από τις καλύτερες. Ο Κρίστοφερ Λι δεν είναι πειστικός στο ρόλο του, ο Γκάι Χάμιλτον διεκπεραιώνει βαριεστημένα το έργο του και ο μόνος κερδισμένος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος «οργιάζει» στο φινάλε παρουσιάζοντας το γεμάτο παγίδες κρησφύγετο του Σκαραμάγκα.

21. Ο Κόσμος δεν Είναι Αρκετός (1999)

Σκηνοθ.: Μάικλ Άπτεντ, με τους Πιρς Μπρόσναν, Σοφί Μαρσό, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

Ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει να προστατέψει την κόρη ενός δολοφονημένου μεγιστάνα του πετρελαίου από την εκδίκηση ενός παράφρονα τρομοκράτη, αλλά εκείνη παίζει διπλό παιχνίδι. Όσο ποτέ άλλοτε πιο κοντά στο πρότυπο του Σον Κόνερι, ο Πιρς Μπρόσναν σκιαγραφεί για πρώτη φορά έναν Μποντ σωματικά και συναισθηματικά ευάλωτο, αν και κατά βάθος παραμένει ένας καιροσκόπος γυναικοκατακτητής κι ένας κοσμοπολίτης πράκτορας σε ένα παιχνίδι κατασκόπων που έχει χάσει τη λάμψη του.

20. Επιχείρηση Μουνρέικερ (1979)

Σκηνοθ.: Λιούς Γκίλμπερτ, με τους Ρότζερ Μουρ, Μάικλ Λονσντέιλ, Λόις Τσάιλς.

Ο Τζέιμς Μποντ προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια ενός πολυεκατομμυριούχου, που με τη βοήθεια ενός διαστημικού σταθμού θέλει να γίνει ο κυρίαρχος της Γης. Η μόδα του «Πολέμου των Άστρων» έδωσε στις περιπέτειες του 007... εξωγήινη διάσταση, η οποία ξένισε κάπως τους οπαδούς της σειράς.

19. Ζεις Μονάχα Δυο Φορές (1967)

Σκηνοθ.: Λιούις Γκίλμπερτ, με τους Σον Κόνερι, Κάριν Ντορ, Ντόναλντ Πλίζανς.

Για να παραπλανήσει τον εχθρό του Μπλόφελντ, ο Τζέιμς Μποντ σκηνοθετεί το θάνατό του και πηγαίνει στην Ιαπωνία, όπου υποπτεύεται ότι ο αρχηγός της οργάνωσης ΦΑΣΜΑ έχει το κρησφύγετό του. Ένας από τους λιγότερο επιτυχημένους Μποντ με τον Σον Κόνερι πρωταγωνιστή. Η ταινία αποτελεί τουριστική περιήγηση στην Άπω Ανατολή, χωρίς να εντυπωσιάζει εξίσου με τις προηγούμενες.

18. Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά (1971)

Σκηνοθ.: Γκάι Χάμιλτον, με τους Σον Κόνερι, Τσαρλς Γκρέι, Τζιλ Σεντ Τζον.

Μια τυπική –όσο και περίεργη– υπόθεση λαθρεμπορίου διαμαντιών οδηγεί τον θρυλικό 007 σε άλλη μία υπόθεση αναμέτρησής του με τον μόνιμο αντίπαλό του, τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, ο οποίος θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου. Η τελευταία «επίσημη» παρουσία του Κόνερι στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ αποτελεί παράλληλα και το μοντέλο ανάπτυξης πάνω στο οποίο κινήθηκε ο Μποντ των ’70s με τον Ρότζερ Μουρ.

17. Quantum of Solace (2008)

Σκηνοθ.: Μαρκ Φόρστερ, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Όλγα Κουριλένκο, Ματιέ Αμαλρίκ.

Ο Μποντ αναζητά τους δολοφόνους της Βέσπερ Λιντ, τα ίχνη των οποίων τον οδηγούν στην Αϊτή. Εκεί θα γνωρίσει τη μυστηριώδη Καμίλ και τον ύποπτο μεγιστάνα Ντόμινικ Γκριν, τον οποίο θα καταδιώξει μέχρι τη Βιένη και τη Λα Πας της Βολιβίας. Ο Ντάνιελ Κρεγκ ήρθε για να μείνει. Και παρότι η cool ειρωνεία, η κοσμοπολίτικη γραφικότητα, ακόμη και τα γκάτζετ απουσιάζουν, η περσόνα του Κρεγκ επιβάλλεται, ταιριαστή σε έναν κατάσκοπο ο οποίος αφήνει πίσω του τις κομψές υπερβολές του παρελθόντος και προσγειώνεται στο ρεαλισμό.

16. Πέθανε Μια Άλλη Μέρα (2002)

Σκηνοθ.: Λι Ταμαχόρι, με τους Πιρς Μπρόσναν, Χάλι Μπέρι, Τόμπι Στίβενς.

Ο Τζέιμς Μποντ διερευνά τις ύποπτες δραστηριότητες ενός νεαρού μεγαλοεπιχειρηματία που έχει στην κατοχή του ένα δορυφόρο με τον οποίο μπορεί να επέμβει στις κλιματικές συνθήκες της Γης. Πολύτιμη βοηθός στις έρευνές του μια μαύρη Αμερικανίδα πράκτορας. Η 20ή (επίσημη) περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, που συμπίπτει με τα 40 χρόνια της κινηματογραφικής εμφάνισης του πράκτορα 007, είναι η πιο θεαματική σε σκηνές δράσης όλης της σειράς, όπως και η πιο ερωτική.

15. Για τα Μάτια σου Μόνο (1981)

Σκηνοθ.: Τζον Γκλεν, με τους Ρότζερ Μουρ, Καρόλ Μπουκέ, Τοπόλ.

Ο Τζέιμς Μποντ, αφού έδρασε ως κοσμοπολίτης κατάσκοπος σε διάφορα μέρη της υφηλίου, ήταν φυσικό να περάσει και από την Ελλάδα. Τέλειος γνώστης των ελληνικών κρασιών, ερωτοτροπεί με την ελληνικής καταγωγής Καρόλ Μπουκέ, που ονομάζεται (μα πώς αλλιώς;) Μελίνα και τα βάζει με δύο συμμορίες. Η ταινία έχει χιούμορ, της λείπουν όμως το νεύρο και οι δυναμικοί κακοί.

14. Spectre (2015)

Σκηνοθ.: Σαμ Μέντες, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Κρίστοφ Βαλτς, Μόνικα Μπελούτσι.

Το σκοτεινό πνεύμα του «Skyfall» παραμένει ζωντανό, οι ψυχαναλυτικές και υπαρξιακού τύπου αναφορές πληθαίνουν και ο Ντάνιελ Κρεγκ γίνεται όλο και καλύτερος. Η περιπετειώδης πλευρά όμως υποφέρει, καθώς ο 007 ανακαλύπτει το μυστικό που τον συνδέει με τον επικεφαλής της σατανικής Spectre. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική της ταινίας εδώ.

13. Το Αύριο Ποτέ δεν Πεθαίνει (1997)

Σκηνοθ.: Ρότζερ Σπότισ­γουντ, με τους Πιρς Μπρόσναν, Τζόναθαν Πράις, Μισέλ Γέο.

Ο Τζέιμς Μποντ και μια Κινέζα συνάδελφός του θα αποτρέψουν τα σχέδια ενός βαρόνου των μίντια να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στην Άπω Ανατολή, για να έχει την αποκλειστικότητα της μετάδοσής του. Από όλους τους μεγαλομανείς κακούς που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, ο Τζόναθαν Πράις είναι αναμφίβολα ο πιο αληθοφανής.

12. Επιχείρηση Κεραυνός (1965)

Σκηνοθ.: Τέρενς Γιανγκ, με τους Σον Κόνερι, Αντόλφο Τσέλι, Κλοντίν Άουγκερ.

Ο Τζέιμς Μποντ αναζητά ένα εφοδιασμένο με πυρηνικούς πυραύλους αεροσκάφος του ΝΑΤΟ που έκλεψε η οργάνωση ΦΑΣΜΑ. Η ταινία έχει ένα από τα καλύτερα προ-ζενερίκ της σειράς, όταν όμως αρχίζει η κυρίως δράση το φιλμ χάνει την ομοιογένειά του, δίνεται μεγάλη έμφαση στα γκάτζετ και όχι στους χαρακτήρες και το αποτέλεσμα είναι άνισο.

11. Ζήσε κι Άσε τους Άλλους να Πεθάνουν (1973)

Σκηνοθ.: Γκάι Χάμιλτον, με τους Ρότζερ Μουρ, Τζέιν Σέιμουρ, Γιάφετ Κότο.

Ο Τζέιμς Μποντ προσπαθεί να ξεσκεπάσει τις ύποπτες δραστηριότητες ενός μαύρου διπλωμάτη στην Καραϊβική, που είναι ιερέας βουντού και μεγαλέμπορος ηρωίνης. Η πρώτη ταινία του Μουρ στο ρόλο του 007 είναι μια καθαρή παρωδία. Κι ενώ τα πάντα τονίζουν την κόμικς διάσταση του ήρωα, παραδόξως το σύνολο είναι επιτυχημένο.

10. Προσωπική Εκδίκηση (1989)

Σκηνοθ.: Τζον Γκλεν, με τους Τίμοθι Ντάλτον, Ρόμπερτ Ντάβι, Κάρι Λόουελ.

Ο Τζέιμς Μποντ διεισδύει στην οργάνωση ενός βαρόνου της ηρωίνης, για να εκδικηθεί τον τραυματισμό ενός φίλου του. Οι παραγωγοί της σειράς αφήνουν το κατασκοπικό πεδίο δράσης και προσπαθούν να εκμοντερνίσουν τη θεματική των περιπετειών του Μποντ. Ο πράκτωρ 007 όμως δεν μπορεί να γίνει νέος Σβαρτζενέγκερ ή Μπρους Γουίλις.

9. Επιχείρηση Χρυσά Μάτια (1995)

Σκηνοθ.: Μάρτιν Κάμπελ, με τους Πιρς Μπρόσναν, Σον Μπιν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο.

Ο Τζέιμς Μποντ μάχεται εναντίον μιας ρωσικής οργάνωσης που κατέχει ένα δορυφορικό μυστικό όπλο και ανακαλύπτει ότι οι παλιοί του σύντροφοι έχουν γίνει προδότες. Ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ από την εποχή του «Η Κατάσκοπος που μ’ Αγάπησε». Στην πρώτη του εμφάνιση στο ρόλο, και σε μια καλοστημένη περιπέτεια με σκηνές ανθολογίας, ο Πιρς Μπρόσναν αποδεικνύεται άξιος διάδοχος του Σον Κόνερι.

8. Δρ. Νο (1962)

Σκηνοθ.: Τέρενς Γιάνγκ, με τους Σον Κόνερι, Ούρσουλα Άντρες, Τζόζεφ Γουάιζμαν.

Ο Τζέιμς Μποντ βρίσκεται στην Τζαμάικα με σκοπό να ανακαλύψει τα ίχνη ενός παρανοϊκού επιστήμονα που προσπαθεί να κυριεύσει τον κόσμο. Η πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του πράκτορα 007 δεν έχει το υπερθέαμα των επόμενων, παραμένει όμως μία από τις καλύτερες, διότι συνοψίζει όλα τα χαρακτηριστικά του μύθου του. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο κυνισμός του ήρωα, τον οποίο ο Σον Κόνερι προσεγγίζει με μια τάση αυτο-παρωδίας.

7. Η Κατάσκοπος που με Αγάπησε (1977)

Σκηνοθ.: Λιούις Γκίλμπερτ, με τους Ρότζερ Μουρ, Κερτ Γιούργκενς, Μπάρμπαρα Μπαχ.

Ο Τζέιμς Μποντ συμμαχεί με μια πανέμορφη Σοβιετική πράκτορα, για να αποκαλύψουν τα σχέδια ενός ημιπαράφρονα μεγιστάνα που έχει όραμα να καταστρέψει τον κόσμο και να φτιάξει μια υποβρύχια πολιτεία. Η καλύτερη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ με τον Ρότζερ Μουρ διαθέτει πριν απ’ όλα θαυμάσιο αυτοσαρκαστικό χιούμορ αλλά κι έναν άκρως εντυπωσιακό κακό στο πρόσωπο του Σαγόνα.

6. Casino Royale (2006)

Σκηνοθ.: Μάρτιν Κάμπελ, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Εύα Γκριν, Μαντς Μίκελσεν.

Ο νεόφερτος στην υπηρεσία Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει να κερδίσει σε χαρτοπαικτική αναμέτρηση τον τζογαδόρο τραπεζίτη Λε Σιφρ, χρηματοδότη τρομοκρατικών οργανώσεων, και γνωρίζει τον πρώτο, μεγάλο και μοναδικό έρωτα της ζωής του. Αυτή η επιστροφή στην αρχή του μύθου του Τζέιμς Μποντ είναι σε γενικές γραμμές επιτυχημένη και οποιαδήποτε αντίρρηση για την επιλογή του Ντάνιελ Κρεγκ κάμπτεται αμέσως. Οι χαρακτήρες έχουν ψυχολογική εμβάθυνση, ο Μποντ είναι σκληρός, κυνικός και χιουμορίστας αλλά και ανθρώπινος όταν πρέπει, ενώ οι σκηνές δράσης είναι πάντα θεαματικές, σε ρεαλιστικό όμως πλαίσιο.

5. Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας (1969)

Σκηνοθ.: Πίτερ Χαντ, με τους Τζορτζ Λέιζενμπι, Τέλι Σαβάλας, Νταϊάνα Ριγκ.

Επειδή στην ταινία παίζει ο άχρωμος κι ελάχιστα γοητευτικός Τζορτζ Λέιζενμπι, πολλοί θεωρούν αυτήν την περιπέτεια τη χειρότερη της σειράς, ενώ στην πραγματικότητα είναι από τις καλύτερες. Ο Πίτερ Χαντ έδωσε ένα σφιχτοδεμένο θέαμα, ιδιαίτερα εντυπωσιακό στις σκηνές πάλης και καταδίωξης. Ωστόσο, αποδείχτηκαν λανθασμένες η εμμονή σε ένα περιορισμένο θεματικό μοτίβο, η δραματική κατάληξη του τέλους και, φυσικά, η επιλογή του Λέιζενμπι.

4. No Time to Die (2021)

Σκηνοθ.: Κάρι Φουκουνάγκα, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Λεά Σεϊντού, Λασάνα Λιντς, Ράμι Μάλεκ.

Ο Τζέιμς Μποντ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχει ψυχρανθεί με την Μαντλέν και ζει απομονωμένος στην Τζαμάικα. Όταν, όμως, ο παλιός συνεργάτης του στη CIA Φίλιξ Λέιτερ ζητήσει τη βοήθειά του, ο Βρετανός μυστικός πράκτορας θα αναλάβει τη διάσωση ενός απαχθέντος επιστήμονα και θα παρασυρθεί σε μια θανάσιμη παγίδα. Η εποχή Κρεγκ της τζεϊμσμποντικής μυθολογίας τελειώνει με ένα θεαματικό ρέκβιεμ, αντάξιο των νεωτερισμών που εγκαινίασε το «Casino Royale». Διαβάστε ολόκληρη την κριτική της ταινίας εδώ.

3. Εναντίον Χρυσοδάκτυλου (1964)

Σκηνοθ.: Γκάι Χάμιλτον, με τους Σον Κόνερι, Όνορ Μπλάκμαν, Γκερτ Φρέμπε.

Ο Χρυσοδάκτυλος κατηγορείται ότι κλέβει χρυσό από την Αγγλία και ο Τζέιμς Μποντ καλείται να ανακαλύψει την αλήθεια. Η τρίτη περιπέτεια του πράκτορα 007 αποτελεί το πρότυπο στο οποίο θα στηθεί η υπόλοιπη σειρά: ένας σαγηνευτικός κακός, εντυπωσιακά γκάτζετ, σεξ με ελαφρά δόση σαδισμού, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, σασπένς που εντείνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο και, φυσικά, ένας ακαταμάχητος Σον Κόνερι.

2. Από τη Ρωσία με Αγάπη (1963)

Σκηνοθ.: Τέρενς Γιάνγκ, με τους Σον Κόνερι, Ρόμπερτ Σο, Λότε Λένια.

Ο Τζέιμς Μποντ έρχεται στην Κωνσταντινούπολη για να βοηθήσει μια Ρωσίδα πράκτορα να αυτομολήσει στη Δύση, αγνοώντας ότι πρόκειται για παγίδα που του έστησαν οι Σοβιετικοί. Μια καθαρόαιμη, θαυμάσια δομημένη περιπέτεια, θυμίζει τις καλύτερες στιγμές των κατασκοπικών ταινιών του Χίτσκοκ.

1. Skyfall (2012)

Σκηνοθ.: Σαμ Μέντες, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζούντι Nτεντς.

Στην αποτυχημένη προσπάθειά του να ανακτήσει μια λίστα Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Τζέιμς Μποντ τραυματίζεται και θεωρείται νεκρός. Όταν όμως το αρχηγείο της ΜΙ6 ανατινάζεται και οι ευθύνες πέφτουν στην Μ., επιστρέφει στην υπηρεσία και αναλαμβάνει να βρει τον τρομοκράτη ο οποίος τα έχει σχεδιάσει όλα. Από τον γεμάτο αυτοπεποίθηση Ντάνιελ Κρεγκ, τον αυτοσαρκαστικό Χαβιέ Μπαρδέμ και τη συγκινητική Τζούντι Ντεντς μέχρι το τραγούδι της Αντέλ και τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του οσκαρικού («American Beauty») Σαμ Μέντες, όλα λειτουργούν εδώ στην εντέλεια. Σκοτεινός, βίαιος, θεαματικός και απόλυτα cool, αυτός είναι ο Μποντ της νέας εποχής κι ο καλύτερος στην ιστορία του έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.