Η Ακρόαση

2,5

Ιδέες από τη «Δασκάλα του Πιάνου» κυκλοφορούν σε ένα ακόμα στιβαρό, αλλά πολύ πιο ακαδημαϊκό βορειοευρωπαϊκό δράμα γύρω από την προσωπική αλλοτρίωση των «προνομιούχων» μελών μιας τέλεια οργανωμένης κοινωνίας.

Η Ακρόαση

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1967, η Δάφνη Χαριζάνη μετακόμισε στη Γερμανία σε ηλικία τεσσάρων ετών, όπου και μεγάλωσε, ξεκινώντας καριέρα σκηνοθέτη («Στην Πυρά») και σεναριογράφου. Σταθερή συνεργάτιδα της Ίνα Βάισε («Der Architekt»), συνυπογράφει και το σενάριο της δεύτερης ταινίας της, πάνω στην ιστορία μιας τελειομανούς δασκάλας βιολιού με τραυματικό παρελθόν ως σολίστα, η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από τον υπομονετικό σύζυγο και τον νεαρό γιο της, επίσης μαθητή βιολιού, ενώ η ψυχολογική πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

Ιδέες από τη «Δασκάλα του Πιάνου» κυκλοφορούν σε ένα στιβαρό, αλλά πολύ πιο ακαδημαϊκό βορειοευρωπαϊκό δράμα γύρω από την προσωπική αλλοτρίωση των «προνομιούχων» μελών μιας τέλεια οργανωμένης κοινωνίας. Χαμηλότονο και συνταγμένο στρωτά, δεν διαθέτει τη διεισδυτική, πολυεπίπεδη προσέγγιση του Μίκαελ Χάνεκε, ενώ όσα κερδίζει με την πειθαρχημένη ερμηνεία της Νίνα Χος (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν), τα υπονομεύει με την υπερβολή του μάλλον αδέξιου φινάλε του.

Γερμανία, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ακρόαση

Das Vorspiel / The Audition
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ίνα Βάισε

Η Άνα είναι μια τελειομανής δασκάλα βιολιού η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από το σύζυγο και τον νεαρό γιο της, ενώ η πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.