Εξαφάνιση Ανηλίκου

2

Χαμηλών τόνων και λιτής πλοκής νουάρ, πιστότατο ριμέικ του γαλλικού «Ο Γιος μου» (2017) από τον ίδιο σκηνοθέτη.

Εξαφάνιση Ανηλίκου

Υποψήφιος για ξενόγλωσσο Όσκαρ με τα «Καλά Χριστούγεννα» (2005), ο Γάλλος Κριστιάν Καριόν έχει υπογράψει μόλις έξι ταινίες στην εικοσάχρονη καριέρα του. Τελευταία φορά που κάθισε πίσω από την κάμερα ήταν το 2017 για το χαμηλότονο νεονουάρ «Ο Γιος μου» με τον Γκιγιόμ Κανέ, γυρισμένο σε μόλις μια εβδομάδα. Τώρα επιστρέφει στην ίδια ιστορία για ένα πιστότατο, αγγλόφωνο ριμέικ της, στο οποίο ο μοναχικός Εντ, εργασιομανής σε βαθμό που του στοίχισε το γάμο του, μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο εφτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Συνειδητοποιώντας πως η αστυνομία κινείται αργά και αναποτελεσματικά, ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να τον φέρει πίσω μόνος του.

Εξαφάνιση Ανηλίκου - εικόνα 1

Οι αλλαγές στις λεπτομέρειες που επιχειρεί ο Καριόν δεν διαφοροποιούν αυτό το ατμοσφαιρικό και λιτής πλοκής θρίλερ από το πρωτότυπό του, του οποίου αντιγράφει τη μουντή, δυσοίωνη εικονογραφία (καθοριστικός ο σκοτσέζικος καιρός). Αρχικά υποβλητικό, αναπτύσσεται μονοδιάστατα, επιλέγει τις απλοϊκότερες λύσεις και παρόλο που δεν γλιστρά σε υπερβολές, οδηγείται σε μια κοινότοπη, συγκαταβατική κορύφωση.

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Εξαφάνιση Ανηλίκου

My Son
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 95 '
  • Κριστιάν Καριόν

Μοναχικός και εργασιομανής σε βαθμό που του στοίχισε το γάμο του, ο Εντ μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο εφτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Συνειδητοποιώντας πως η αστυνομία κινείται αργά και χωρίς αποτέλεσμα για την ανεύρεσή του, ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να τον φέρει πίσω μόνος του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".