Εργαστήριο casting στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μία δράση που στοχεύει στην εξέλιξη του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, σχεδιασμένη να βοηθήσει νέους ηθοποιούς.

Εργαστήριο casting στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του φετινού του προγράμματος, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια σειρά εργαστηρίων για νέους ηθοποιούς με θέμα το casting. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με στόχο την καθοδήγηση ανερχόμενων ηθοποιών και την εξοικείωσή τους με τον χώρο του κινηματογράφου. Το workshop έχει τίτλο «Auditioning Steps at the International Market» και διεξάγεται στις 5 Νοεμβρίου με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του International Casting Directors Network.

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του χώρου θα παρευρεθούν στο σεμινάριο για να μιλήσουν στους συμμετέχοντες σχετικά με τα μυστικά του casting, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό και live παρουσιάσεις ως παραδείγματα. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι casting directors Ναταλί Σερόν και Τζέρεμι Ζίμερμαν θα μοιραστούν με το κοινό γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του casting.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει συνολικά 4 ώρες και συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος, ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι θα αποστείλουν το βιογραφικό τους μαζί με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης στα αγγλικά στη διεύθυνση tiffworkshop@gmail.com.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μάθετε τα πάντα για την κριτική κινηματογράφου με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Εμβαθύνετε στη γραφή γύρω από το σινεμά με τον κριτικό του "α" στο εργαστήριό του "Λέξεις από Σελιλόιντ" που φιλοξενείται στο Fårö.

25/11/2022

"Κάποια Μίλησε": Η νέα ταινία με το ιστορικό ρεπορτάζ που ξεσκέπασε τον Γουάινστιν και γέννησε το #MeToo

Η νέα ταινία "She Said" προβάλλει το ερευνητικό έργο των δυο ρεπόρτερ Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ οι οποίες και ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

To 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου δε θες να το χάσεις

Με μία σπουδαία καλεσμένη και ένα εκλεκτικό διεθνές πρόγραμμα το Ethnofest επιστρέφει δυναμικά.

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

Οι ταινίες που δεν χάνονται στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, ξεχωριστά σινεφίλ αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σωστή σειρά

Βάζουμε όλα τα φιλμ του τριπλά οσκαρικού Στίβεν Σπίλμπεργκ σε αξιολογική σειρά ξεκινώντας από το χειρότερο, περνώντας από το πρόσφατο "Fabelmans" και φτάνοντας στην κορυφή.

O Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστεί στο 'Bullitt' του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το υπό εξέλιξη project με ήρωα τον Φρανκ Μπούλιτ, που δεν έχει βρει ακόμη τίτλο.