Ένας νέος χώρος ετοιμάζει διαδραστικές κινηματογραφικές προβολές στο Πεδίο του Άρεως

Το «Cine Αλίκη» ετοιμάζει ξεχωριστές κινηματογραφικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.

Ένας νέος χώρος ετοιμάζει διαδραστικές κινηματογραφικές προβολές στο Πεδίο του Άρεως

Το Cinema Alive, η ομάδα του οποίου έχει διοργανώσει πετυχημένα διαδραστικά cine-events («Casablanca», «Horror things») και ήταν υπεύθυνη για το City Drive-in, μετατρέπει τώρα το υπαίθριο θέατρο Αλίκη σε θερινό σινεμά. Με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής θα προβάλλει εκεί μια σειρά κλασικών, όπως ο «Μάγος του Οζ», οσκαρικών («La La Land»), αλλά και ελληνικών ταινιών («Ευτυχία», «Φτηνά Τσιγάρα») μέσα στο πανέμορφο ντεκόρ του Πεδίου του Άρεως. Ο χώρος θα διαμορφωθεί έχοντας ως βάση την παράξενη αλλά γοητευτική Χώρα των Θαυμάτων και, σε συνδυασμό με τις κινηματογραφικές προβολές, το κοινό θα έχει την αίσθηση ότι ταξιδεύει σε ονειρικούς κόσμους μέσα από την μεγάλη οθόνη. Όπως σ’ όλες τις εκδηλώσεις του Cinema Alive, στόχος και αυτού του πρότζεκτ είναι να βιώσουν οι θεατές όλων των ηλικιών ένα μοναδικό θέαμα, μέσω του οποίου δεν θα παρακολουθούν απλώς μια ταινία, αλλά θα την βιώνουν ολοκληρωτικά.

Οι προβολές θα έχουν ελεύθερη είσοδο και το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Εννοείται πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Το πρόγραμμα του «Cine Αλίκη»:

02/09 - Πέμπτες με Κλασικές Ταινίες - Πρεμιέρα: Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso - 9 μ.μ.)

03/09 - Μουσικές Παρασκευές: Cabaret (9 μ.μ.)

04/09 - Σάββατα με Ελληνικές Ταινίες: Ευτυχία (9 μ.μ.)

05/09 - Κυριακές για όλη την Οικογένεια: Ο Μάγος του Οζ (The Wizard of Oz - 9 μ.μ.

06/09 - La La Land (9 μ.μ.)

07/09 - Captain Fantastic (9 μ.μ.)

08/09 - Notting Hill (9 μ.μ.)

09/09 - Πέμπτες με Κλασικές Ταινίες: Πρωινό στου Τίφανις (Breakfast at Tiffany’s - 9 μ.μ.)

10/09 - Μουσικές Παρασκευές: Victor Victoria (9 μ.μ.)

11/09 - Σάββατα με Ελληνικές Ταινίες: Φτηνά Τσιγάρα (9 μ.μ.)

12/09 - Κυριακές για όλη την Οικογένεια: Πάντινγκτον (Paddington - 9 μ.μ.)

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών επισκεφθείτε το www.cinealiki.cinemaalive.org. Τα δωρεάν εισιτήρια θα δίνονται στην είσοδο του κινηματογράφου, ενώ για προκράτησή τους μπορείτε να μπείτε στο www.viva.gr/tickets/cinealiki-inthepark/ .

Περισσότερες πληροφορίες

Αλίκη

Αμερικής 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.