Τα νέα μέτρα εισόδου των θεατών στους χειμερινούς κινηματογράφους

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για την παρακολούθηση ταινιών σε σινεμά δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Τα νέα μέτρα εισόδου των θεατών στους χειμερινούς κινηματογράφους

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ανανεωμένα μέτρα λειτουργίας των κινηματογράφων δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα οποία θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα εισόδου στις σκοτεινές αίθουσες θα έχουν: όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης ισχύος, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά διαθέτουν αρνητικό εργαστηριακό rapid test που διενεργήθηκε έως και 48 ώρες νωρίτερα. Για το τεστ παρέχεται ψηφιακή βεβαίωση στο gov.gr, η οποία θα ελέγχεται κατά την είσοδο στον κινηματογράφο μέσω της εφαρμογής covid free. Μέσω του ίδιου app θα γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών.

Τα νέα μέτρα εισόδου των θεατών στους χειμερινούς κινηματογράφους - εικόνα 1

Υπενθυμίζουμε πως οι κινηματογράφοι έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη λειτουργία τους ως αμιγείς χώροι με 85% πληρότητα ή μικτοί και η χωρητικότητα να καλύπτεται σε ποσοστό 50%.

Φυσικά, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σινεμά, αλλά και στους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.