Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

1,5

Ξεπερασμένη δραματουργικά πλοκή, η οποία επιχειρεί με αδέξιους χειρισμούς να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς.

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Το πασίγνωστο παραμύθι της Χιονάτης αποκτά μια νέα διασκευή, προβληματική ωστόσο στη ρίζα της. Διότι, εν προκειμένω, η Χιονάτη δεν είναι η ομορφότερη του βασιλείου, εξαιτίας των «περιττών» κιλών της. Παράλληλα, οι επτά νάνοι είναι θύματα μιας κατάρας που τους κατέστησε μικρόσωμους, πράσινους και –σωστά μαντέψατε– άσχημους. Τα μάγια σπάνε μόνο με το φιλί της πιο γοητευτικής πριγκίπισσας, στην οποία μετατρέπεται η Χιονάτη όταν φορά ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια που την αδυνατίζουν(!).

Πλαγίως, η ταινία επιχειρεί να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, αφηγηματικά όμως η απόπειρα ανατινάζεται. Οι μόνιμες, δήθεν παιχνιδιάρικες αλλά ουσιαστικά ενοχλητικές, ρομαντικές διεκδικήσεις της ηρωίδας σε συνδυασμό με τον υπερτονισμό της εμφάνισής της αποδεικνύουν την ξεπερασμένη ματιά των σκηνοθετών αλλά και τους αδέξιους χειρισμούς τους.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νότια Κορέα. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Red Shoes and the Seven Dwarfs
1,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Γιάνγκ Σικ Ουμ

Η Χιονάτη, καθώς αναζητά το βασιλιά-πατέρα της, ανακαλύπτει ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια, που όταν τα φοράει της αλλάζουν την όψη, κάνοντάς την εκθαμβωτικά όμορφη. Ταυτόχρονα, επτά πρώην ήρωες και νυν νάνοι πρέπει να την εντοπίσουν για να λύσουν τα μάγια τους, αλλά και να τη βοηθήσουν στην αποστολή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

pt-shorts - Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται στα βουνά της Δωρίδας

Το ορεινό χωριό Ποτιδάνεια γίνεται η έδρα μιας καινούριας κινηματογραφικής διοργάνωσης που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό με διεθνή εμβέλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
09/07/2025

Το σινεμά της Μπέτσι Μπράουν και του Πίτερ Βακ έρχεται στο Τριανόν

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα έρχεται να φωτίσει την προκλητική και ριζοσπαστική φιλμογραφία δύο δημιουργών που διαμόρφωσαν μια νέα γλώσσα στο σύγχρονο cult σινεμά.

Αποστολία Κατσιαντρίδου, τι σημαίνει "We're Not Really Strangers";

Η επιμελήτρια προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης παρουσιάζει στο "α" την κεντρική θεματική του φετινού προγράμματος.

Ντέιβιντ Κόρενσουετ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο Superman

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του 32χρονου ηθοποιού από την Πενσιλβάνια, πριν γίνει σούπερ-διάσημος.

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.