Ο Προστάτης

1,5

Άλλη μια prêt-a-porter περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Λίαμ Νίσον.

Ο Προστάτης

Ο Λίαμ Νίσον αυτού του μήνα είναι ένας πρόσφατα χηρεύσας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη στις τράπεζες φάρμα του στην Αριζόνα, πολύ κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα. Πριν όμως η εύλογη αγανάκτησή του απέναντι στην καπιταλιστική αναλγησία ξεχειλίσει, μια Μεξικάνα και ο ανήλικος γιος της θα πέσουν στις ρόδες του αγροτικού του, καταδιωκόμενοι από μουτρωμένους, κακότροπους και οπλισμένους συμπατριώτες τους. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ενός πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών τούς έχουν βάλει στο μάτι, ο ήρωάς μας θα μπει εκών άκων στη μέση και αφού υποσχεθεί στην ετοιμοθάνατη μητέρα πως θα παραδώσει το μικρό στους συγγενείς του στο Σικάγο, θα τραπεί καταδιωκόμενος σε φυγή.

Πρόκειται βέβαια για άλλη μια ετοιμοπαράδοτη περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Ιρλανδού σταρ, ο οποίος αυτήν τη φορά δοκιμάζει να συνδυάσει τα πιστολίδια με ταξιδιάρικη, road movie διάθεση και λίγο περισσότερο διάλογο. Όλα το ίδιο κονσερβοποιημένα, αναποφάσιστα ανάμεσα στη σοβαροφάνεια ενός σχηματικού (μελο)δράματος χαρακτήρων και τις κλισαρισμένες υπερβολές ενός μουλτιπλεξάδικου action thriller.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέικομπ Πέρεζ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Κάθριν Γουίνικ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Προστάτης

The Marksman
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ρόμπερτ Λόρενζ

Ένας πρώην πεζοναύτης, που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη φάρμα του κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα, αναλαμβάνει να προστατέψει έναν ανήλικο Μεξικανό από τους επαγγελματίες δολοφόνους που τον καταδιώκουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.