Tom & Jerry

1

Ένα από τα διασκεδαστικότερα καρτούν δίδυμα αποσυντονίζεται πλήρως από μια αδέξια προσπάθεια μυθοπλαστικής οργάνωσης.

Tom & Jerry

Βγαλμένοι από την οργιαστική φαντασία των Γουίλιαμ Χάνα και Γιόζεφ Μπαρμπέρα («Scooby – Doo», «The Flintstones», «Yogi Bear»), ο γάτος Τομ και ο ποντικός Τζέρι αποτελούν ένα από τα απολαυστικότερα δίδυμα των κινουμένων σχεδίων. Μετά από 164 διασκεδαστικά ταινιάκια (κι εφτά αντίστοιχα Όσκαρ) και μια ξεχασμένη μεγάλου μήκους («Τομ & Τζέρυ: Η Ταινία», 1992) επισκέπτονται ξανά την κινηματογραφική αίθουσα, μεταφέροντας τις καταστροφικές διαμάχες τους στο πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης Royal Gate. Εκεί όπου έχει βρει τροφή και στέγη ο Τζέρι, με τον Τομ να… προσλαμβάνεται για να τον διώξει λίγο πριν από μια σημαντική κοσμική εκδήλωση.

Η τεχνικά εντυπωσιακή σύνθεση live action και animation (αλά «Ρότζερ Ράμπιτ») πριμοδοτεί, εντελώς λανθασμένα, την αποτυχημένη προσπάθεια των ανθρώπων να συμπεριφερθούν σαν καρτούν, με την απόπειρα μυθοπλαστικής οργάνωσης και μεγέθυνσης του «εκρηκτικού» σλάπστικ χιούμορ των δύο άσπονδων φίλων να αποδεικνύεται σκέτη απογοήτευση. Αναπόφευκτα, το κωμικό τάιμινγκ τους αποσυντονίζεται πλήρως, αδέξια προσαρμοσμένο σε ένα παιδιάστικο στόρι γεμάτο επαναλαμβανόμενα αστεία και άχρωμους χαρακτήρες.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Tom & Jerry

1
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τιμ Στόρι

Μια καταστροφική μάχη ξεσπά μεταξύ του ποντικού Τζέρι, ο οποίος έχει καταφύγει στο πολυτελές ξενοδοχείο Royal Gate, και του γάτου Τομ, ο οποίος προσλαμβάνεται για να τον διώξει λίγο πριν από μια σημαντική κοσμική εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.