Ο Ροζ Πάνθηρας

3,5

Heist movie και μπουρλέσκ κωμωδία σε κομψό, πρωτότυπο για την εποχή συνδυασμό, με τον καταιγιστικό Πίτερ Σέλερς.

Ο Ροζ Πάνθηρας

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ιδιοφυούς κάστινγκ το οποίο μπορεί να αλλάξει δραστικά τη μοίρα μιας ταινίας είναι αυτό του Πίτερ Σέλερς ως γκαφατζή Γάλλου επιθεωρητή. Ο Κλουζό του, ο οποίος ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να στήσει παγίδα σ’ έναν διαβόητο κλέφτη έτοιμο να οικειοποιηθεί ένα πανάκριβο διαμάντι, προσθέτει αυτοσχεδιαστική τρέλα και παλαβό, μπουρλέσκ χιούμορ στη σκηνοθετική κομψότητα και τη σεναριακή ευφυΐα του Μπλέικ Έντουαρντς (συνσεναριογράφος ο οσκαρικός Μορίς Ρίτσλιν του «Pillow Talk»).

Μαζί με την αριστουργηματική animated σκηνή των τίτλων και το αθάνατο μουσικό θέμα του Χένρι Μαντσίνι (που υπογράφει και το κλασικό πλέον «Meglio stasera»), ο «Ροζ Πάνθηρας», που δεν είναι παρά το όνομα του διαμαντιού, απογειώθηκε σε έναν απολαυστικό συνδυασμό κοσμοπολίτικης heist movie και ξεκαρδιστικής κωμωδίας λεκτικών και οπτικών γκαγκς. Ανέδειξε το αστείρευτο κωμικό ταλέντο του Πίτερ Σέλερς, ο οποίος έκλεψε την παράσταση από τον πρωταγωνιστή Ντέιβιντ Νίβεν, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και γέννησε ένα χρυσοφόρο franchise με άλλες 11 ταινίες, βιβλία, κόμικς και τηλεοπτικές σειρές.

ΗΠΑ. 1963. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ροζ Πάνθηρας

The Pink Panther
3,5
  • Κωμωδία
  • 1963
  • Διάρκεια: 115 '
  • Μπλέικ 'Έντουαρντς

Ο γκαφατζής Γάλλος επιθεωρητής Κλουζό ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να στήσει παγίδα σ’ έναν διαβόητο κλέφτη ο οποίος ετοιμάζει μια παράτολμη ληστεία: την αρπαγή του πανάκριβου διαμαντιού Ροζ Πάνθηρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/01/2026

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.