Επτά Λεπτά Ψυχής

2,5

Υποστηρικτές και αμφισβητίες του ιστορικού κατορθώματος του Σπύρου Λούη αντιπαρατίθενται σε ένα ευρηματικό ντοκιμαντέρ που συνδυάζει σοβαρή έρευνα, ιστορική ανάλυση, κοινωνιολογικό στοχασμό και… αφοπλιστικό χιούμορ.

Επτά Λεπτά Ψυχής

Ο ηθοποιός («Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»), μουσικός και ερασιτέχνης δρομέας Πάνος Βλάχος επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα και προσπαθεί να φωτίσει έναν εθνικά «ιερό» κι αθλητικά δυσεξήγητο μύθο. Πώς ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι κέρδισε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις τον μαραθώνιο δρόμο, χωρίς μάλιστα να έχει συμμετάσχει προηγουμένως, αλλά ούτε και κατόπιν, σε κάποιον επίσημο αγώνα;

Υποστηρικτές και αμφισβητίες του ανεπανάληπτου κατορθώματος του Σπύρου Λούη αντιπαρατίθενται σε ένα ευρηματικό ντοκιμαντέρ που, αν και αφηγηματικά άνισο, συνδυάζει σοβαρή έρευνα, ιστορική ανάλυση, κοινωνιολογικό στοχασμό και… αφοπλιστικό χιούμορ. Κοιτάζει το παρελθόν μέσα από το τώρα, αναλύει το πώς και το γιατί στήνεται ένα ιστορικό (εθνικό, αθλητικό, πολιτικό) αφήγημα, αναζητά το ρόλο του Χαρίλαου Βασιλάκου και σχολιάζει την αναγκαιότητα του «print the legend».


Σκηνοθεσία: Πάνος Βλάχος. Έγχρ. & Α/Μ. Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Επτά Λεπτά Ψυχής

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 75 '
  • Πάνος Βλάχος

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι κερδίζει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις τον μαραθώνιο δρόμο. Χωρίς να έχει συμμετάσχει προηγουμένως σε κάποιον επίσημο αθλητικό αγώνα, πώς πέτυχε έναν τέτοιο ανεπανάληπτο άθλο;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.