Κρουέλα

2

Μια από τις διασημότερες κακές των καρτούν παίρνει σάρκα και οστά σε μια φαντεζί κωμωδία… εγκλημάτων, από την οποία έχει αφαιρεθεί όλο το evil fun.

Κρουέλα

Στη σειρά των animation της Disney τα οποία μετατρέπονται σε live action ριμέικ, τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» (είχαν «ζωντανέψει» ανεπιτυχώς το 1996) παραχωρούν τη θέση τους στην κακιά του θρυλικού καρτούν και μία από τις διασημότερες… σκύλες του κινουμένου σχεδίου. Την Κρουέλα ντε Βιλ, της οποίας παρακολουθούμε εδώ τη θεαματική μετατροπή από καλόκαρδη ορφανή Εστέλα σε σατανική σχεδιάστρια μόδας. Υπεύθυνη για την εν λόγω εκδικητική μεταμόρφωση είναι μια σνομπ, αδίστακτη και κορυφαία fashion designer, η οποία προσλαμβάνει την ταλαντούχα μικρή, προτού, άθελά της, της αποκαλύψει ένα σοκαριστικό οικογενειακό μυστικό.

Σαρδόνια χαριτωμένη, η αντιπαράθεση των δύο Έμα (Στόουν και Τόμσον) τονώνει μια φαντεζί κωμωδία εγκλημάτων από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί όλο το evil fun. Η στόχευση στο οικογενειακό κοινό δεν αντέχει μια bad to the bone ηρωίδα (ανάλογη ήταν, άλλωστε, και η μοίρα της Μαλέφισεντ), ενώ δεν βοηθούν καθόλου ο «άκυρος» καταιγισμός από ποπ επιτυχίες εποχής και η ενοχλητικά αεικίνητη «υπερσκηνοθεσία» του Κρεγκ Γκιλέσπι («Εγώ, η Τόνια»).

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι. Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Έμα Τόμσον, Τζόελ Φράι, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ. ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κρουέλα

Cruella
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 134 '
  • Κρεγκ Γκιλέσπι

Μια σειρά από ατυχείς και ευχάριστες συμπτώσεις μετατρέπουν την καλόκαρδη ορφανή Εστέλα στη σατανική σχεδιάστρια μόδας Κρουέλα ντε Βιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.