Η ελευθερία το κεντρικό θέμα του 14ου Animasyros 2021

Οι πρώτες πληροφορίες για το αφιερωμένο στο animation φεστιβάλ έγιναν γνωστές με το σινεφίλ ραντεβού να δίνεται το Σεπτέμβριο.

Η ελευθερία το κεντρικό θέμα του 14ου Animasyros 2021

Η ελευθερία είναι η κεντρική θεματική του φετινού 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, το οποίο δίνει ραντεβού με το σινεφίλ κοινό στην Ερμούπολη στις 22-26/11.

Την έμπνευση για την επιλογή του φετινού θέματος έδωσε η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και συγκεκριμένα η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας [...],και έκαμα με την Επανάσταση», η οποία εκφωνήθηκε σε λόγο του στην Πνύκα.

Εκτός από τα animation που θα αφορούν την προσωπική ελευθερία και την επανάσταση, το πρόγραμμα του Animasyros φιλοξενεί το αφιέρωμα «MEDanima» το οποίο συγκεντρώνει ταινίες κινουμένων σχεδίων της Μεσογείου, από το Ισραήλ μέχρι τη Βόρειο Αφρική και τη Γαλλία. Ακόμα, εμπλουτίζονται οι διαγωνιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης με δύο νέα βραβεία: το K.ID.S για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά και το Animapride για την καλύτερη LGBTQI+ ταινία. Παράλληλα «τρέχει» το Διεθνές Πανόραμα, στο οποίο περιλαμβάνονται κορυφαία animation από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Αγοράς διεξάγονται το Pitching Forum, παρουσιάσεις σε σύγχρονα θέματα, ενώ και λόγω του «MEDanima» η έμφαση φέτος θα δοθεί σε χώρες της ευρύτερης Μεσογείου. Προς το παρόν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Forum δεν έχουν ανοίξει, ωστόσο έχει ξεκινήσει η καταβολή συμμετοχών για τα διαγωνιστικά τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ έως τις 30/6.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.