Τιμώμενος Επισκέπτης

2,5

Ένας εσωτερικός, μελαγχολικός Ντέιβιντ Θιούλις και η σκηνοθετική πείρα του Εγκογιάν αγωνίζονται να δώσουν παλμό κι ενδιαφέρον σε μια σεναριακά βαρυφορτωμένη, δύστροπη κι εσωστρεφή ιστορία προσωπικής εξιλέωσης.

Τιμώμενος Επισκέπτης

Το παρελθόν, ιστορικό και προσωπικό, στοιχειώνει συχνά τους ήρωες του Ατόμ Εγκογιάν, του στιλίστα κινηματογραφιστή ο οποίος αναζητά εδώ και χρόνια το μαγικό σκηνοθετικό άγγιγμά του της προ «Γλυκού Πεπρωμένου» (1997) εποχής. Αφηγηματικά χαρισματικός, ξέρει να τυλίγει τις υπαρξιακά κατηφείς ιστορίες του με μια γοητευτική ατμόσφαιρα, η οποία –βοηθούντος του μόνιμου διευθυντή φωτογραφίας του Πολ Σάροσι– δεν λείπει ούτε από τον «Τιμώμενο Επισκέπτη». Βλέπουμε την αναδρομή της νεαρής Βερόνικα στην περίπλοκη, γεμάτη εντάσεις, μυστικά και απωθημένα σχέση που είχε με τον πατέρα της. Έναν υγειονομικό επιθεωρητή που μόλις απεβίωσε και για τον οποίο ζητά πληροφορίες ο παπάς που πρόκειται να εκφωνήσει τον επικήδειό του.

Το παρελθόν και η αδυναμία αποκωδικοποίησής του, οι αναμνήσεις και η εύθραυστη φερεγγυότητά τους, οι (αγνές) προθέσεις και τα (καταστροφικά) αποτελέσματά τους βασανίζουν τις εικόνες μιας σεναριακά βαρυφορτωμένης, δύστροπης κι εσωστρεφούς ιστορίας προσωπικής εξιλέωσης. Κατά στιγμές συγκινητικής, μα άλλο τόσο πομπώδους και μελοδραματικής, στην οποία αγωνίζονται να δώσουν παλμό κι ενδιαφέρον ένας εσωτερικός, μελαγχολικός Ντέιβιντ Θιούλις και η σκηνοθετική πείρα του Εγκογιάν.

Καναδάς. 2019. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τιμώμενος Επισκέπτης

Guest of Honour
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ατόμ Εγκογιάν

Μια νεαρή γυναίκα διηγείται στον παπά ο οποίος πρόκειται να εκφωνήσει τον επικήδειο του πατέρα της την περίπλοκη, γεμάτη εντάσεις, μυστικά και απωθημένα σχέση που είχε μαζί του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.