Γάτα στον Τοίχο

2

Παρά τις ειλικρινείς προθέσεις και την πειστική απεικόνιση της ζωής στις εργατικές συνοικίες του μετα-Brexit Λονδίνου, το σκηνοθετικό δίδυμο δείχνει αναποφάσιστο.

Γάτα στον Τοίχο

«Δεν ήρθα εδώ για να γίνω παράσιτο», ακούγεται να λέει η βουλγαρικής καταγωγής κεντρική ηρωίδα (Ιρίνα Ατανάσοβα), η οποία δουλεύει ως αρχιτέκτονας και σερβιτόρα για να συντηρήσει το γιο και τον άνεργο αδερφό της. Όλοι μαζί μένουν σε ένα μικρό διαμέρισμα εργατικής πολυκατοικίας του νότιου Λονδίνου, με γείτονες από όλο τον κόσμο. Στον απόηχο του Brexit, οι ένοικοι θα κληθούν να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας όταν οι αταξίες μιας γάτας κάνουν τις ζωές τους άνω κάτω.

Γάτα στον Τοίχο - εικόνα 1

Μαθητές των Νταρντέν και του Κεν Λόουτς υπάρχουν πολλοί, μεταξύ των οποίων και το σκηνοθετικό δίδυμο των Βεσέλα Καζακόβα και Μίνα Μιλέβα. Το έντονα ντοκιμαντερίστικο ύφος του φιλμ, απόρροια της εμπειρίας των δημιουργών σε ταινίες τεκμηρίωσης, δίνει μια χειροποίητη αίσθηση στο νατουραλισμό της εικόνας μετατρέποντας σε πλεονέκτημα τον χαμηλό προϋπολογισμό της παραγωγής. Στα συν επίσης η νευρώδης ερμηνεία της Ατανασόβα και η πειστική απεικόνιση των ανυπέρβλητων εμποδίων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στις μοντέρνες μητροπόλεις. Απουσιάζει ωστόσο η αυτοσυγκέντρωση των Καζακόβα και Μιλέβα, οι οποίες δείχνουν αναποφάσιστες στις (ειλικρινείς) προθέσεις τους, με το τελικό συγκεχυμένο αποτέλεσμα να χρήζει περαιτέρω επιμέλειας.

Βουλγαρία, Αγγλία, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Γάτα στον Τοίχο

Cat in the Wall
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Βεσέλα Καζακόβα

Στο σύγχρονο Λονδίνο, μια βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα δουλεύει όλη μέρα για να συντηρήσει την οικογένειά της, με την οποία ζει στο μικρό διαμέρισμα μιας πολυπολιτισμικής πολυκατοικίας. Οι ένοικοι θα κληθούν να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας όταν οι αταξίες μιας γάτας κάνουν τις ζωές τους άνω κάτω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.