Ανοιχτά εργαστήρια για νέους κριτικούς και επιμελητές κινηματογράφου από το Balkan Can Kino

Μάθε τα πάντα για τα δύο καινούρια, ανοιχτά εργαστήρια που έρχονται το φθινόπωρο στο 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου του Balkan Can Kino.

Ανοιχτά εργαστήρια για νέους κριτικούς και επιμελητές κινηματογράφου από το Balkan Can Kino

Μετά την συντροφιά που μας κράτησε στην διάρκεια του lockdown, η ομάδα του Balkan Can Kino επιστρέφει δυναμικά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό μας ραντεβού, με το 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου (9-18/10). Το Balkan Can Kino έχει ως στόχο την ανάδειξη διαφορετικών φωνών στο σινεμά, μέσω της διοργάνωσης ανοιχτών εργαστηρίων, διαλέξεων, εκδηλώσεων και προβολών. Με αυτόν τον προσανατολισμό, φέτος, καινοτομεί και δίνει βήμα σε νέους επαγγελματίες, εντάσσοντας στο πρόγραμμα του φεστιβάλ δύο δωρεάν εργαστήρια για κριτικούς και επιμελητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τώρα μέχρι τις 6/9 και θα ειδοποιηθούν έως τις 21/9, οπότε θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, το εργαστήριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε νέες και νέους έως 30 ετών, με εξοικείωση στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη τριβή με το αντικείμενο. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν για δύο Σαββατοκύριακα (10-11/10, 17-18/10) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με επαγγελματίες κριτικούς κινηματογράφου και επιμελητές οπτικοακουστικών προγαραμμάτων που δρουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα πρακτικής άσκησης στη συγγραφή κριτικών για τις ταινίες που θα προβληθούν στο 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου ή στη συν-επιμέλεια ενός κινηματογραφικού προγράμματος του Balkan Can Kino για τη σεζόν 2020-2021, ανάλογα με το εργαστήριο. Η διοργάνωση προέβλεψε και την περίπτωση μη δυνατότητας διεξαγωγής του εργαστηρίου με φυσική παρουσία, οπότε θα γίνει προσπάθεια online κάλυψης.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης στις εξής φόρμες συμμετοχής: για το εργαστήριο «Νέοι Κριτικοί» εδώ και για το εργαστήριο «Νέοι Επιμελητές» εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.