Miss Απειθαρχία

2

Το σαρκαστικό χιούμορ νοστιμίζει την υπερβολικά feelgood αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία επιλέγει το αφηγηματικό μπρίο αντί της εμπεριστατωμένης, απαιτητικής πολιτικοκοινωνικής κριτικής.

Miss Απειθαρχία

Μια γυναικεία ιστορία χειραφέτησης μέσα από γυναικεία οπτική: τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» του 1970 πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον Αμερικανό κωμικό Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για ένα σόου με τεράστια τηλεθέαση, κάτι το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν τα μέλη του Κινήματος για τη Γυναικεία Χειραφέτηση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση.

Αν και γένους θηλυκού (παραγωγοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτις είναι όλες γυναίκες), η «Miss Απειθαρχία» ζωντανεύει στην οθόνη μια αληθινή ιστορία, κρατώντας τις δέουσες αποστάσεις. Προσεγμένη στις λεπτομέρειές της, υιοθετεί ένα σαρκαστικό χιούμορ που νοστιμίζει την υπερβολικά feelgood προσέγγιση, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις απλοϊκές σχηματοποιήσεις (οι κομφορμιστικές ιδέες της μητέρας της ηρωίδας), τις μελοδραματικές παραχωρήσεις (μια ξαφνική εγκυμοσύνη) και το πρόδηλο miscasting (ο Γκρεγκ Κινίαρ ως Μπομπ Χόουπ;). Κι όμως, ενώ το πρώτο υλικό έμοιαζε πολλαπλά αξιοποιήσιμο, η Φιλίπα Λόουθορπ, των τηλεοπτικών «Το στέμμα» και «Επειγόντως τη μαμή», δεν του μπήγει βαθιά τα νύχια της, προκρίνοντας το αφηγηματικό μπρίο και την επιδερμική κριτική.

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Miss Απειθαρχία

Misbehaviour
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 106 '
  • Φιλίπα Λόουθορπ

Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» του 1970 πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον διάσημο Αμερικανό κωμικό Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για το διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, κάτι το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν τα μέλη του Κινήματος για τη Γυναικεία Χειραφέτηση, εισβάλλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".