Έλα Όπως Είσαι

2,5

Πιστό, αν και λιγότερο αιχμηρό ριμέικ της βέλγικης επιτυχίας «Hasta la Vista» (2011), το οποίο αξιοποιεί προβλέψιμα τις κωμικές και δραματικές πάσες ενός διασκεδαστικού road movie.

Έλα Όπως Είσαι

Το «Hasta la Vista» του Βέλγου Τζέφρι Εντχόβεν ήταν μια απρόσμενη επιτυχία του φεστιβαλικού κυκλώματος για το 2011, η οποία μετά από άφθονα βραβεία κοινού (Κάρλοβι Βάρι, Μόντρεαλ, Παλμ Σπρινγκς), κατάφερε να αποσπάσει κι εκείνο των Ευρωπαϊκών Βραβείων. Με μια εύστροφη σεναριακή ιδέα και μια feelgood διάθεση που αξιοποιούσε προβλέψιμα τις κωμικές και δραματικές πάσες ενός διασκεδαστικού road movie, κινήθηκε με άνεση ανάμεσα στα στερεότυπα της γλυκόπικρης δραμεντί, η οποία από τη μια σέβεται τις απαιτήσεις ενός εύπεπτου ρεαλισμού και από την άλλη κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις στον πιασάρικο συνδυασμό χιούμορ και συναισθήματος.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, έτσι το αγγλόφωνο ριμέικ του ακολουθεί πιστά την ίδια φόρμουλα, ξεκινώντας από την πλοκή: τρεις νεαροί, δύο εκ των οποίων κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο και ένας με σοβαρότατο πρόβλημα όρασης, μαθαίνουν πως στον Καναδά υπάρχει ένα ειδικό για την περίπτωσή τους «κλαμπ» όπου μπορούν να αποκτήσουν την πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία. Έτσι, ξεκινούν από το Σικάγο για το Μόντρεαλ με το βαν της εύσωμης και δυναμικής Σαμ, σε ένα road trip με πολλά, φυσικά, απρόοπτα.

Έλα Όπως Είσαι - εικόνα 1

Το σενάριο δεν παρεκτρέπεται της βέλγικης διαδρομής, με τους ανησυχούντες γονείς των παιδιών να τους αναζητούν, μικροκαυγαδάκια ανάμεσα στους εντελώς διαφορετικής ψυχοσύνθεσης συνταξιδιώτες να ξεσπούν, σοκαριστικά μυστικά να αποκαλύπτονται και ερωτικές ιστορίες να εξελίσσονται. Όλα σε μια καλόκαρδη ατμόσφαιρα που τσιμπά δεξιά κι αριστερά από τα στερεότυπα των ταινιών δρόμου, των φιλμ πάνω στην αντρική φιλία και των σινεταξιδιών ζωής, φλερτάροντας διακριτικά με την καλοδεχούμενη υπερβολή. Ο γνωστός ως διευθυντής φωτογραφίας Ρίτσαρντ Γουόνγκ τα ενορχηστρώνει σκηνοθετικά κρατώντας τις απαιτούμενες αφηγηματικές ισορροπίες και πριμοδοτώντας το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο, το οποίο πατά σωστά πάνω στις ιλαροτραγικές εναλλαγές διάθεσης. Λιγότερο αιχμηρές απ’ αυτές του «Hasta la Vista», υποστηρίζουν αποτελεσματικά μια πικάντικη δραμεντί για κάθε σινεφίλ γούστο, η οποία απέσπασε κι αυτή μια σειρά από φεστιβαλικά βραβεία κοινού (Κάλγκαρι, Φιλαδέλφεια, Νάπα Βάλεϊ, Tallgrass).

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Έλα Όπως Είσαι

Come as You Are
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ρίτσαρντ Γουόνγκ

Τρεις νεαροί, εκ των οποίων οι δύο κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο και ο τρίτος έχει σοβαρότατο πρόβλημα όρασης, αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι ως τον Καναδά για να χάσουν την παρθενιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".