Το Τριανόν φέρνει open air σινεφίλ απολαύσεις

Δεν υπάρχουν πολλοί κινηματογράφοι που μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι παντός καιρού… Το Τριανόν όμως, είναι ένας από αυτούς, μια και λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο.

Το Τριανόν φέρνει open air σινεφίλ απολαύσεις

Δεν υπάρχουν πολλοί κινηματογράφοι που μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι παντός καιρού… Το Τριανόν όμως, το οποίο κοσμεί εδώ και επτά δεκαετίες την οδό Κοδριγκτώνος, είναι ένας από αυτούς, μια και λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο. Αν αναρωτιέστε πώς, απλώς επισκεφθείτε το κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφού μπείτε στην ευρύχωρη αμφιθεατρική αίθουσα και κοιτάξετε ψηλά, δεν θα αντικρίσετε το μαύρο ταβάνι, αλλά τον ουρανό.

Το Τριανόν φέρνει open air σινεφίλ απολαύσεις - εικόνα 1

Ο κινηματογράφος κάθε χρόνο μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε θερινό, καθώς το ταβάνι διαθέτει μηχανοκίνητη οροφή που ανοιγοκλείνει ώστε να γίνεται open air. Την ίδια στιγμή προσφέρει άρτια ποιότητα εικόνας και ήχου (DTS 5.2 με δύο subwoofers), με τον προβολέα του να ρυθμίζεται και να τεστάρεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό. Όσον αφορά δε τις ταινίες που προβάλλονται στο Τριανόν, η έμφαση δίνεται στις α΄ προβολές, με ταινίες που δεν περιορίζονται στις ανεξάρτητες παραγωγές, αλλά φιλοξενούνται και προσεκτικά επιλεγμένα μπλοκμπάστερ. Η τοποθεσία του κινηματογράφου εξάλλου είναι τέτοια που συγκεντρώνει θεατές κάθε γούστου, χαρακτηριστικό που το έχει κάνει στέκι όσων κινούνται γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας.

Το Τριανόν φέρνει open air σινεφίλ απολαύσεις - εικόνα 2

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που κάνει το Τριανόν να ξεχωρίζει, καθώς σπανίως συναντάται σε αθηναϊκά σινεμά, είναι το αναβατόριο για εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ, το οποίο κάνει με αυτόν τον τρόπο προσπελάσιμη τη σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα. Έτσι λοιπόν στο Τριανόν το σινεμά είναι πραγματικά προσβάσιμο για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα καλύτερα έρχονται για το Animasyros

Παρακολουθήσαμε το διεθνές φεστιβάλ animation με έδρα την Ερμούπολη αφήνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/09/2022

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.