Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

2

Μυστήριο, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια άτσαλη κορύφωση που χαλάει το παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Σαν να συνεχίζει το ρόλο του από το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ, ο Δανός Κλάες Μπανγκ μετακομίζει από τη Στοκχόλμη στη λίμνη Κόμο και υποδύεται έναν (ακόμα) φιλόδοξο κριτικό τέχνης που μαζί με μια κοπέλα την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα ταξιδεύουν μέχρι την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Χαρακτήρες –όχι όλοι εντελώς πειστικοί– με σκοτεινό παρελθόν και θολά κίνητρα, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια αντιδιαστολή έρωτα και τέχνης, έννοιες που μπορούν να είναι εξίσου γοητευτικές, παραπλανητικές κι αυθαίρετες. Βασισμένος σ’ ένα μυθιστόρημα του Τσαρλς Γουίλφορντ, ο τηλεοπτικός Τζιουζέπε Καποτόντι («Suburra», «Berlin station») αγωνίζεται να πυκνώσει το μυστήριο γύρω από πλαστά συναισθήματα και εικαστικά αριστουργήματα, η άτσαλη κορύφωσή του, όμως, χαλάει το ατμοσφαιρικό παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών. Πάντως, αν και διδακτική, η ειρωνική τελική ανατροπή σώζει αρκετά προσχήματα.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2019. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

The Burnt Orange Heresy
2
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τζουζέπε Καποτόντι

Ένας φιλόδοξος κριτικός τέχνης και η ερωμένη του, την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα, ταξιδεύουν ως την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.