Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί

3,5

Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για μια πρωτότυπη, πανέξυπνη και ξεκαρδιστική σάτιρα του κόσμου του Μπρόντγουεϊ, γεμάτη ευρηματικά γκαγκ και κοφτερές ατάκες.

Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί

Υστερα από μια καριέρα σχεδόν 20 χρόνων ως σεναριογράφος τηλεοπτικών κωμικών σκετς, το 1967 ο Μελ Μπρουκς γράφει και σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, η οποία θα τον καθιερώσει (και) κινηματογραφικά, χαρίζοντάς του το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Δικαίως, καθώς αυτή η πρωτότυπη, πανέξυπνη και ξεκαρδιστική σάτιρα του κόσμου του Μπρόντγουεϊ γεμάτη ευρηματικά γκαγκ και κοφτερές ατάκες, βασισμένα σε μια ευφυή αντιστροφή: πώς θα οργανώσεις την απόλυτη καλλιτεχνική κι εμπορική καταστροφή. Κι αυτό επειδή ένας αδέκαρος θεατρικός παραγωγός ανακαλύπτει χάρη στο λογιστή του έναν ανορθόδοξο τρόπο για να ξεγελάσει την εφορία, κερδίζοντας μια περιουσία: να ανεβάσει μια σίγουρη αποτυχία!

Η λύση είναι το μιούζικαλ «Springtime for Hitler» με ατάλαντους ηθοποιούς, (παρωδιακά) φιλοναζιστικά χορευτικά και στίχους όπως «Don't be stupid, be a smarty, come and join the Nazi Party». Έλα όμως που αυτό θα γνωρίσει επιτυχία, όπως και η ίδια η ταινία, η οποία το 2001 θα διασκευαστεί σε πολυβραβευμένο μιούζικαλ (ρεκόρ τα 12 Τόνι).

ΗΠΑ. 1967. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί

The Producers
3,5
  • Κωμωδία
  • 1967
  • Διάρκεια: 88 '
  • Μελ Μπρουκς

Ο άφραγκος θεατρικός παραγωγός Μαξ Μπιάλιστοκ αναγκάζεται να φλερτάρει πλούσιες ηλικιωμένες κυρίες για να χρηματοδοτήσει τα εγχειρήματά του. Αλλά ο λογιστής του ανακαλύπτει έναν ανορθόδοξο τρόπο για να ξεγελάσει την εφορία, κερδίζοντας μια περιουσία: να ανεβάσει μια σίγουρη αποτυχία!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/01/2026

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.