Η Καλοσύνη των Ξένων

1,5

Χαμένη σε σχηματικούς χαρακτήρες και γλυκερά συναισθήματα, η Δανή Λόνε Σέρφιγκ παγιδεύεται σε ένα παλιομοδίτικα στημένο και βαρυφορτωμένο σεναριακά μελόδραμα, το οποίο δεν βρίσκει ποτέ τον σωστό αφηγηματικό τόνο.

Η Καλοσύνη των Ξένων

Παλιά δόξα του δανέζικου Δόγματος ’95, η Λόνε Σέρφιγκ («Ιταλικά για Αρχαρίους», «Ο Γουίλμπουρ δεν Θέλει τη Ζωή του») έκανε αγγλόφωνη καριέρα χάρη στην επιτυχία της οσκαρικής (τρεις υποψηφιότητες) «Μιας Κάποιας Εκπαίδευσης», δεν κατάφερε όμως ποτέ να ξεφύγει από τη χρυσή μετριότητα («Μία Ημέρα», «Η Καλύτερη Στιγμή τους»). Η γυρισμένη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού «Καλοσύνη των Ξένων», ταινία έναρξης του περσινού Φεστιβάλ Βερολίνου, πιστοποιεί το δημιουργικό τέλμα της, καθώς τίποτα πρωτότυπο ή ενδιαφέρον δεν κρύβεται στις ιστορίες μιας χούφτας μοναχικών ανθρώπων που διασταυρώνονται σε ένα ρώσικο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Μητέρες που θέλουν να ξεφύγουν από τον βίαιο σύζυγό τους, μετανάστες που αναζητούν την τύχη τους, κοινωνικά απροσάρμοστοι νεαροί και νοσοκόμες γεμάτες κοινωνική ευαισθησία συναγωνίζονται σε μιζέρια και αλληλοκατανόηση, αντιμετωπίζοντας (με επιτυχία) από κοινού την αστική αλλοτρίωση. Χαμένη ανάμεσα σ’ αυτούς τους σχηματικούς χαρακτήρες και τα γλυκερά συναισθήματά τους, η Δανή Λόνε Σέρφιγκ παγιδεύεται σε ένα παλιομοδίτικα στημένο και βαρυφορτωμένο σεναριακά μελόδραμα, το οποίο δεν βρίσκει ποτέ τον σωστό αφηγηματικό τόνο.

Δανία, Γαλλία, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλοσύνη των Ξένων

The Kindness of Strangers
1,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '
  • Λόνε Σέρφιγκ

Οι διαδρομές μιας χούφτας μοναχικών ανθρώπων διασταυρώνονται σε ένα ρώσικο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.