Μη με Λες Κύριο

3

Η ιστορία της Σταχτοπούτας μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα.

Μη με Λες Κύριο

Υστερα από ένα εύστοχα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ («What’s Love Got to Do With It?») πάνω στους προκαθορισμένους γάμους στην Ινδία, η Ροΐνα Γκέρα θίγει και πάλι ζητήματα που άπτονται των καστών, των φύλων και των τάξεων στην πατρίδα της, αυτήν τη φορά μέσα από μια μυθοπλαστική ιστορία: Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Η ιστορία της Σταχτοπούτας, διανθισμένη με μερικές εύστοχες ανατροπές, μεταγράφεται με κινηματογραφική λογική και ευαισθησία στη σύγχρονη Βομβάη. Χαμηλοί τόνοι, τρυφερές λεπτομέρειες (οι πολλαπλές σχέσεις εξουσίας, η αντιστικτική σχέση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) και ένα εύστοχο, συγκινητικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας στην ινδική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών και πλήθος φεστιβαλικών βραβείων κοινού.

Ινδία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη με Λες Κύριο

Sir
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ροΐνα Γκέρα

Η Ράτνα, νεαρή χήρα από την επαρχία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ασουίν, γόνου πλούσιας οικογένειας του οποίου ο γάμος ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους θα έρθουν κοντά, αλλά οι αγεφύρωτες ταξικές διαφορές τους τους εμποδίζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.