Μια ταινία (την ημέρα) για την καραντίνα #31: «We Are the Best!»

Κάνουμε #cinematherapy βλέποντας ταινίες που χαλαρώνουν, φτιάχνουν το κέφι και πάνε κόντρα στην κλειστοφοβική διάθεση.

Μια ταινία (την ημέρα) για την καραντίνα #31: «We Are the Best!»

Κάνουμε #cinematherapy βλέποντας ταινίες που χαλαρώνουν, φτιάχνουν το κέφι και πάνε κόντρα στην κλειστοφοβική διάθεση.

Με πλήθος φεστιβαλικών βραβείων, ο Σουηδός Λούκας Μούντισον έχει αποδειχτεί σκηνοθέτης παντός κινηματογραφικού καιρού, υπογράφοντας από ρεαλιστικό δράματα («Λίλια για Πάντα») και ρομαντικές δραμεντί («Δείξε μου Αγάπη») έως το hardcore «A Hole in my Heart». Ξεκινώντας από μια οικογενειακή ιδέα, το 2013 θα δοκιμάσει με το «We Are the Best!» («Via Ar Bast») μια διαφορετική προσέγγιση στην κλασική ιστορία της θηλυκής ενηλικίωσης, επιστρέφοντας με κεφάτη διάθεση στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Μια ταινία (την ημέρα) για την καραντίνα #31: «We Are the Best!» - εικόνα 1

Το έξυπνο κόμικς της συζύγου του Κόκο έχει ως πρωταγωνίστριες δυο 13χρονες συμμαθήτριες και φίλες οι οποίες προσπαθούν να βρουν το προσωπικό στίγμα τους στη χειμωνιάτικα βαρετή Στοκχόλμη του 1982. Λίγες σκηνές από τη μπανάλ καθημερινότητα των Μπόμπο (Μίρα Μπαρκχάμαρ) και Κλάρα (Μίρα Γκρόζιν) αρκούν για να περιγράψουν γλαφυρά την απόσταση που νιώθουν να τις χωρίζει τόσο από τον κόσμο των ενηλίκων όσο και από εκείνον των συμμαθητών τους.

Αναζητώντας μια έμπνευση ζωής που θα τις κινητοποιήσει, αποφασίζουν να στήσουν ένα πανκ συγκρότημα, παρ’ όλο που καμιά τους δεν ξέρει να παίζει κάποιο όργανο ή να διαβάζει μια νότα μουσικής! Έχοντας, όμως, όλο το νεανικό θράσος του κόσμου, όχι μόνο κερδίζουν μια ώρα εβδομαδιαίας πρόβας στο τοπικό κέντρο νεότητας, αλλά πλησιάζουν και τη μεγαλύτερή τους σε ηλικία θεοσεβούμενη Χέντβικ (Λιβ ΛεΜόιν), μια ακόμα περιθωριακή σχολική φιγούρα, προτείνοντάς της να γίνει η κιθαρίστρια του γκρουπ.

Αυθόρμητο, ολοζώντανο και απολαυστικό, το θηλυκό πρωταγωνιστικό τρίο είναι από μόνο του μια συναρπαστική, γεμάτη εκπλήξεις κινηματογραφική περιπέτεια. Ο Μούντισον το ρίχνει σε μια απλή, αλλά ολόφρεσκη σεναριακά ιστορία γυναικείας φιλίας και το αφήνει να κολυμπήσει ελεύθερο στα βαθιά, γεμίζοντας τις εικόνες τού «We Are the Best!» με τη αστείρευτη ενέργεια και τη ρομαντική τόλμη του.

Αλλά και με μια απελευθερωτική μουσική, η οποία κουβαλά θορυβωδώς (και απολύτως χιουμοριστικά) όχι μόνο την επαναστατική διάθεση της ηλικίας, μα και την πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα της εποχής. Όλα τόσο λιτά και ταυτόχρονα τόσο περίτεχνα, διασκεδαστικά και αισιόδοξα, μα καθόλου αφελή, σε μια feelgood κινηματογραφική έκπληξη που έφτασε ως το φεστιβάλ Βενετίας.

Βρείτε όλες τις must see ταινίες για την καραντίνα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο εισιτήρια ο "Καποδίστριας"

Μπορεί μετά από δυο εβδομάδες με απανωτά sold out η προσέλευση του βιογραφικού δράματος του Γιάννη Σμαραγδή να υποχώρησε, οι επιδόσεις του παρ' όλα αυτά παραμένουν αξιοθαύμαστες, επιπέδου "El Greco" και "Υπάρχω".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
13/01/2026

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".

Οι "Μέρες & Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό" γιορτάζουν τα 40 χρόνια του "Μπλε Βελούδο"

Ο αγαπημένος κύκλος προβολών υποδέχεται το 2026 με ένα αριστούργημα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01

Τίμοθι Σαλαμέ και Τζος Σάφντι σε ένα κυνήγι για δόξα, ένα τρομο-σίκουελ από τη Μεγάλη Βρετανία και όλες οι νέες κυκλοφορίες της επόμενης εβδομάδας.