Agora II. Δεσμώτες

2

Κοφτή, αποτελεσματική αφήγηση, εν πολλοίς γνωστές διαπιστώσεις κι ενδιαφέρουσα «μονομαχία» δηλώσεων Τσίπρα - Βαρουφάκη.

Agora II. Δεσμώτες

Ο δημιουργός του «Εξάντα» συνεχίζει να κρατά το φακό του εστιασμένο στην κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της χώρας μας, την οποία επαναπροσεγγίζει κινηματογραφικά μία πενταετία μετά το «Agora. Από τη Δημοκρατία στις Αγορές». Χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, οι «Δεσμώτες» επιχειρούν να κοιτάξουν καλειδοσκοπικά τα όσα συνέβησαν στην οικονομία, την πολιτική και την απλή καθημερινότητά μας από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 μέχρι την πρόσφατη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.

Με κοφτή, αποτελεσματική αφήγηση που πηγαινοέρχεται ευρηματικά στο χρόνο, με δηλώσεις των πρωταγωνιστών (ενδιαφέρουσα η «μονομαχία» Τσίπρα - Βαρουφάκη γύρω από τις πολύπαθες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους), με σφήνες από ανθρώπινες ιστορίες (ένας Σύρος πρόσφυγας που θέλει να φύγει για τη Βόρεια Ευρώπη, μια οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη κι ένας νεαρός γιατρός που αναγκάζονται να ξενιτευτούν) και με ελαφρώς στρατευμένη οπτική, καταλήγει σε εν πολλοίς γνωστές διαπιστώσεις, αποκαλυπτικές για (αλλοδαπούς) θεατές που έχουν πληροφορηθεί τα περί ελληνικής κρίσης αποκλειστικά από τις ειδήσεις.

Ελλάδα, Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 110΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Agora ΙΙ. Δεσμώτες

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 110 '
  • Γιώργος Αυγερόπουλος

Το χρονικό του τρίτου μνημονίου και ο αντίκτυπός του στην ελληνική καθημερινότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.