Η Κατάρα

1

Αχρείαστο σίκουελ της αμερικανικής σειράς ταινιών τρόμου που βασίζονται στην ομότιτλη ιαπωνική, με ασύντακτη σκηνοθεσία, αστρονομικό αριθμό horror κλισέ και μια σειρά αδύναμων ιδεών.

Η Κατάρα

Η αμερικανική σειρά ταινιών τρόμου που βασίζεται στην ιαπωνική «Κατάρα» (2000), αποκτά ακόμη ένα ανέμπνευστο κεφάλαιο, το οποίο καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τον αστρονομικό αριθμό των horror κλισέ που υιοθετεί. Όλα ξεκινούν από ένα στοιχειωμένο σπίτι στην καρδιά μιας κωμόπολης, όπου κατοικεί ένα μοχθηρό φάντασμα που σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει. Μια σειρά φόνων που συνδέονται με το συγκεκριμένο σπίτι τραβούν την προσοχή μιας αστυνομικού η οποία επιχειρεί να λύσει το μυστήριο.

Ο Νίκολας Πέσκε σκηνοθετεί ασύντακτα και χωρίς δυναμισμό, ενώ δεν δείχνει διάθεση να δημιουργήσει μια πειστική εφιαλτική ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, η ραθυμία ξεχειλίζει στο μοντάζ, όπως και οι αδύναμες ιδέες, αδικώντας μεταξύ άλλων το ταλέντο της πρωταγωνίστριας Αντρέα Ραϊσμπόροου που μένει ανεκμετάλλευτο. Επιπλέον, είναι αξιοπερίεργη η επανάληψη των ίδιων αποτυχημένων jump scares κατά τη διάρκεια της ταινίας, εμμονή η οποία θυμίζει κάποιον που προσπαθεί να ανάψει πάση θυσία έναν χαλασμένο αναπτήρα. Το αποτέλεσμα, βέβαια, μένει κινηματογραφικά σβηστό.

Καναδάς, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κατάρα

The Grudge
1
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκολας Πέσκε

Ένα μοχθηρό φάντασμα έχει στοιχειώσει ένα σπίτι στην καρδιά μιας μικρής πόλης και σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.