Η Βασίλισσα της Καρδιάς

3

Στιβαρό, συναισθηματικά σκληρό δράμα χαρακτήρων, με την Τρίνε Ντίρχολμ («Ίσως Αύριο», «Έρωτας Είναι…») στην ερμηνεία της χρονιάς.

Η Βασίλισσα της Καρδιάς

Η τρίτη ταινία της Δανέζας Μέι ελ-Τούκι ξεκινά κι εξελίσσεται σαν ένα τολμηρών ερωτικών σκηνών δράμα πάνω σε μια «ανάρμοστη» σχέση. Αυτή της Αν, μητέρας διδύμων κοριτσιών κι επιτυχημένης δικηγόρου, που αναλαμβάνει υποθέσεις κακοποιημένων παιδιών, και του νεαρού γιου του άντρα της από προηγούμενο γάμο του. Ατίθασος έφηβος, ο τελευταίος έρχεται από τη Σουηδία για να μείνει στο σπίτι τους και ύστερα από μια περίοδο δύσκολης προσαρμογής η οικογένεια καταφέρνει να βρει την εσωτερική ισορροπία της. Το ψυχολογικό κενό της Αν όμως, δημιούργημα μιας ανιαρά πολυτελούς καθημερινότητας, την ωθεί στην αγκαλιά του νεαρού Γκούσταβ και σε έναν παθιασμένο έρωτα με ημερομηνία λήξης.

Μέσα από την ιστορία ενός ανορθόδοξου ιψενικού τριγώνου, η Μέι ελ-Τούκι και η συν-σεναριογράφος Μάρεν Λουίζε Κένε (των τηλεοπτικών «Bron» και «Borgen») περιγράφουν με μεθοδική ακρίβεια τις ευαίσθητες ισορροπίες που διατηρούν εν λειτουργία το αδιατάραχτο, «προοδευτικό» σκανδιναβικό lifestyle.

Η Βασίλισσα της Καρδιάς - εικόνα 1

Διακριτικά μετατοπίζουν βήμα βήμα το δραματικό ενδιαφέρον της πλοκής από την ερωτική περιπέτεια και την εξέλιξή της στο γενικότερο πλέγμα των οικογενειακών, επαγγελματικών και διαπροσωπικών σχέσεων, τονίζοντας το υπαρξιακό αδιέξοδο ενός ζηλευτού και απροβλημάτιστου modus vivendi. Αυτό αποκαλύπτεται ολοκάθαρα όταν οι Αν και Γκούσταβ, με το τέλος του love story τους, έρχονται σε αντιπαράθεση και η πρώτη πρέπει να πάρει μερικές επώδυνες αποφάσεις. Είναι αυτές που ταιριάζουν σε μια επιτυχημένη δικηγόρο η οποία υπερασπίζεται κακοποιημένα παιδιά; Είναι εκείνες που θα βοηθήσουν μια γυναίκα να βρει τις αληθινές επιθυμίες και ανάγκες της; Η Τρίνε Ντίρχολμ («Ίσως Αύριο», «Έρωτας Είναι…») δίνει την ερμηνεία της χρονιάς, παρασύροντάς μας στο αδιέξοδο όπου είναι παγιδευμένη μια ολόκληρη κοινωνία.

Δανία, Σουηδία. 2019. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Βασίλισσα της Καρδιάς

Dronningen / Queen of Hearts
3
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 127 '
  • Μέι ελ-Τούκι

Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.