Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ

3

Πιο ενήλικη κι ευθέως αλληγορική συνέχεια ενός «τραγουδιστού» παραμυθιού, που συγκίνησε το κοριτσίστικο κοινό παγκοσμίως. Προβάλλεται και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ

Ποια ήταν ακριβώς η συνταγή της γιγάντιας επιτυχίας τού προ εξαετίας «Ψυχρά και Ανάποδα», το οποίο στρίμωξε τον… κοριτσόκοσμο στη σκοτεινή αίθουσα και ανακηρύχτηκε έτσι το εμπορικότερο animation της ιστορίας, με παγκόσμιες εισπράξεις 1,27 δισ. δολάρια; Η Disney δεν έχει πρόβλημα να την επαναλάβει στο πολυαναμενόμενο σίκουελ, το οποίο υπογράφουν ξανά οι Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι και το οποίο ακολουθεί πιστά τη φόρμουλα «παραμυθένια πλοκή, καθαρό σκίτσο, χριστουγεννιάτικο ντεκόρ, πριγκιπικές περιπέτειες, ρομαντικά μπερδέματα, αστείοι δεύτεροι ρόλοι, νεανικά pop hits και φυσικά χάπι εντ».

Μόνο που, γεμάτη αυτοπεποίθηση, τολμά εδώ να κάνει ένα βήμα κοντύτερα στην ενηλικίωση και να ενσωματώσει στο προβλέψιμο ταξίδι της Έλσα και των Άννα, Κριστόφ και Όλαφ στο Μαγεμένο Δάσος, όπου κρύβεται το μυστικό της καταγωγής της και η αιτία που κινδυνεύει το βασίλειο της Άρεντελ από τα στοιχεία της φύσης, όχι μόνον ελαφρά σκοτεινότερους τόνους αλλά και μια ευθεία οικολογική και ιστορικοπολιτική (η γενοκτονία των ινδιάνων) αλληγορία. Επτά ολοκαίνουργια τραγούδια συμπληρώνουν τη μουσικοχορευτική διάθεση μιας προδιαγεγραμμένης επιτυχίας, η οποία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ

Frozen II
3
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 103 '
  • Κρις Μπακ

Ακούγοντας μια απόκοσμη φωνή να την καλεί από τον μακρινό Βορρά, η βασίλισσα Έλσα ξεκινά μαζί με τους Άννα, Κριστόφ και Όλαφ ένα ταξίδι στο Μαγεμένο Δάσος, όπου κρύβεται το μυστικό της καταγωγής της και η αιτία που κινδυνεύει το βασίλειο της Άρεντελ από τα στοιχεία της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.