Μπένι

2

Τυπική μουσική βιογραφία, με κοινότοπη δραματουργία, η οποία αναπλάθει νοσταλγικά την προεπαναστατική Κούβα.

Μπένι

Ενας από τους σημαντικότερους αλλά λιγότερο διάσημους μουσικούς, οι οποίοι έκαναν μεταπολεμικά τους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς παγκόσμια μόδα, ήταν ο Κουβανός Μπένι Μορέ, αυτοδίδακτος τραγουδιστής και συνθέτης που πέθανε μόλις 44 ετών, γνωστός ως «El Bárbaro del Ritmo». Συνεργάτης των Περέζ Πράντο και Μπέμπο Βαλντές, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Μεξικό αλλά και στη χώρα του στα ’50s, τόσο ως επικεφαλής της ορχήστρας Banda Gigante όσο και ως ηθοποιός.

Το «Μπένι» σκιαγραφεί αυτήν τη μυθιστορηματική προσωπικότητα –αλκοολικός, γυναικάς, παρορμητικός και ασυμβίβαστος– με μια κοινότοπη δραματουργία, που εναλλάσσει μουσικά ιντερμέδια και μυθοπλαστικές βιογραφικές πληροφορίες. Αναπλάθει νοσταλγικά την προεπαναστατική Κούβα, δεν αποφεύγει το εύκολο μελό (οι συζυγικοί τσακωμοί, ο μεθυσμένος Μόντσι) και παραδίδει άλλο ένα τυπικό σινε-πορτρέτο της «live fast, die young» λογικής.

Κούβα. 2006. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπένι

El Benny
2
  • Βιογραφική
  • 2006
  • Διάρκεια: 132 '
  • Χόρχε Λουίς Σάντσεζ

Η ζωή του Κουβανού κορυφαίου τραγουδιστή και συνθέτη Μπένι Μορέ, ο οποίος μεσουράνησε στη δεκαετία του ’50 και πέθανε, όντας αλκοολικός, στα 44 του χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αποκατεστημένες και υπέροχες": Ταινίες που ξεχάστηκαν στο χρόνο ζωντανεύουν στην οθόνη

Το 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με διαμαντάκια από το παγκόσμιο σινεμά και βωβά αριστουργήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/11/2025

Οδηγός επιβίωσης για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ

Το αγαπημένο σινε-event των ανήλικων σινεφίλ σηκώνει αυλαία για όγδοη φορά και από 10-16/11 μας ταξιδεύει σε ένα συναρπαστικό κόσμο θεαματικής φαντασίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού. Αυτά είναι τα highlights του πλούσιου, πολυσυλλεκτικού προγράμματός του.

Το cult αριστούργημα "Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο" ξανά στην μεγάλη οθόνη

Η θρυλική ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει στον Δαναό για μια μοναδική προβολή, φέρνοντας μαζί της γέλιο, συγκίνηση και ένα καστ γεμάτο αγαπημένους ηθοποιούς.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφος την Πέμπτη 05/11

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του "Predator", τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο

Ο νέος Λάνθιμος, οσκαρικά φαβορί και πολυαναμενόμενα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Τα animation που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Όλες οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, το πιο αγαπητό κινηματογραφικό είδος των (ανηλίκων) Ελλήνων θεατών, οι οποίες προβάλλονται στις σκοτεινές αίθουσες.

Οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου του 21ου αιώνα που δεν έχετε δει

Αξέχαστα "στοιχειωτικά" horror movies που κερνάνε ανατριχίλες διαρκείας.