Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

3

Μινιμαλιστικής πλοκής αλλά έντονων συναισθημάτων οικογενειακό δράμα, το οποίο ακούει προσεκτικά την υπόκωφη κραυγή της σύγχρονης αστικής αλλοτρίωσης.

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

Πράγματι, μερικές φορές χρειάζονται μόνο ένα αγόρι κι ένα κορίτσι για να φτιάξεις μια συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία. Και ο τηλεοπτικά έμπειρος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ντόμινικ Σάβατζ δεν έχει μπροστά στην κάμερά του παρά ένα παντρεμένο ζευγάρι των λονδρέζικων προαστίων, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με μια «αόρατη» κρίση στη σχέση του. Διότι, χωρίς προφανή λόγο, η Τάρα νιώθει όλο κι εντονότερα παγιδευμένη σε μια οικιακή καθημερινότητα που την πνίγει κι έτσι αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο. Τυπική γυναίκα της σύγχρονης εποχής, ερμηνευμένη με εκφραστική λιτότητα από την Τζέμα Άρτερτον, η ηρωίδα του Σάβατζ ασφυκτιά, ίσως για πολλούς ανεξήγητα, μέσα σε έναν στρωτό γάμο και δίπλα σε δύο μικρά παιδιά κι έναν σωστό στις υποχρεώσεις του σύζυγο.

Πώς λοιπόν μέσα σε αυτήν τη συνθήκη η Τάρα νιώθει τόσο βαθύ υπαρξιακό κενό; Αυτό το μινιμαλιστικής πλοκής, αλλά έντονων συναισθημάτων οικογενειακό δράμα ακούει προσεκτικά την υπόκωφη κραυγή της, αυτήν της σύγχρονης αστικής αλλοτρίωσης, και παρά τις σεναριακές υποχωρήσεις του στο «μήνυμα» καταφέρνει να την κάνει να ακουστεί με συγκινητική ειλικρίνεια.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

The Escape
3
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 101 '
  • Ντόμινικ Σάβατζ

Η Τάρα είναι νοικοκυρά και μητέρα δυο παιδιών η οποία ζει στα λονδρέζικα προάστια. Νιώθοντας παγιδευμένη σε μια καθημερινότητα που την πνίγει, αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.