Χωρίς Οικογένεια

2

Παλιομοδίτικο αλλά καλογυρισμένο, στη λογική της «διαχρονικής» χριστουγεννιάτικης (τηλε)ταινίας.

Χωρίς Οικογένεια

Από τα διασημότερα εφηβικά αναγνώσματα του ευρωπαϊκού ρεαλισμού, το γραμμένο το 1878 «Χωρίς οικογένεια» του Εκτόρ Μαλό επιστρέφει στη γαλλική μεγάλη οθόνη κοντά έναν αιώνα μετά την πρώτη μεταφορά του από τον Μαρκ Αλεγκρέ το 1934. Προσθέτοντας έναν τρυφερό πρόλογο κι επίλογο, με τον γηραιό ήρωα να αφηγείται την ιστορία του στα παιδιά ενός ορφανοτροφείου, ο Αντουάν Μπλοσιέ ακολουθεί κατά πόδας τη λογοτεχνική περιπέτεια του ορφανού Ρεμί, ο οποίος στα τέλη του 19ου αιώνα «πωλείται» από τον θετό πατέρα του στον πλανόδιο μουσικό Βιταλίς. Μαζί διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία δίνοντας παραστάσεις στο δρόμο, μέχρι που ο μικρός θα έρθει αντιμέτωπος με το μυστικό της καταγωγής του.

Ο Μπλοσιέ στήνει ένα παλιομοδίτικο αλλά καλογυρισμένο διδακτικό θέαμα για όλη την οικογένεια, στη λογική της «διαχρονικής» χριστουγεννιάτικης (τηλε)ταινίας. Η χημεία ανάμεσα στον έμπειρο Ντανιέλ Οτέιγ και τον πρωτοεμφανιζόμενο Μαλομέ Πακουέν λειτουργεί, οι αναπόφευκτες δραματικές συμπτώσεις είναι καλοδουλεμένες, το πέρασμα όμως ανάμεσα στα (πολλά) σκοτεινά και τα χαρωπά μέρη της ιστορίας γίνεται με συντηρητικά ανώδυνο και καθησυχαστικό τρόπο.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Χωρίς Οικογένεια

Remi Sans Famille
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Αντουάν Μπλοσιέ

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο ορφανός Ρεμί βρίσκεται υπό την επιμέλεια του πλανόδιου μουσικού Βιταλίς, με τον οποίο διασχίζουν την επαρχιακή Γαλλία. Και όταν έρθει η ώρα να μάθει το μυστικό της καταγωγής του, ο μικρός Ρεμί θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτές είναι οι νικήτριες ταινίες των 31ων Νυχτών Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που απέσπασαν τις δάφνες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Τι νέο θα δεις στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 16/10.

Όλα όσα είπε ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μαζί με το γιο του Ρόναν και τη Δάφνη Οικονόμου, ο οσκαρικός ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της "Ανεμώνης".

Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μία μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου επιστρέφει μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα.

Η αμίμητη Νταϊάν Κίτον μέσα από 5 καθοριστικές ταινίες

Μια λίστα τίτλων που αποδεικνύουν γιατί δε θα υπάρξει καμία άλλη ηθοποιός σαν την οσκαρική Αμερικανίδα.

Η Production Designers Week Greece 2025 φωτίζει το μέλλον της σκηνογραφίας

Η σκηνογραφία του μέλλοντος αποκαλύπτεται στο Ρομάντσο, μέσα από ένα πάνελ όπου η τέχνη συνομιλεί με τα SFX, το 3D και την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.