Το Αυγό

3,5

Αργών, τελετουργικών ρυθμών στοχασμός πάνω στον κύκλο της ζωής, με έναν απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.

Το Αυγό

Με πλήθος φεστιβαλικών διακρίσεων (Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για τον «Γάμο της Τούγια»), ο 54χρονος Κουάν Γουάνγκ είναι από τους διασημότερους εκπροσώπους της «έκτης γενιάς» των Κινέζων σκηνοθετών. Περιγράφοντας μια χώρα που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, αντιπαραθέτει συχνά τον μοναχικό αγώνα δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων άλλοτε με μια πολύβουη αστική πραγματικότητα και άλλοτε με ένα αδιάφορο, παρθένο φυσικό τοπίο.

Όπως αυτό της αχανούς μογγολικής στέπας, στο μέσο της οποίας ένας 18χρονος αστυνομικός αναλαμβάνει να φυλάξει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μαζί μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Το Αυγό - εικόνα 1

Το αβγό επανέρχεται ως σύμβολο αναπαραγωγής και μνήμης, ο χρόνος κυλά με ρυθμό που ενώνει ανθρώπους και φυσικό περιβάλλον. Μακρινά πλάνα, τα οποία με αργό, τελετουργικό τέμπο πλησιάζουν όλο κι εγγύτερα στα πρόσωπα, ενώ αποτυπώνουν ένα στοχασμό πάνω στον κύκλο της ζωής με απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.

Κίνα, Μογγολία. 2019. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Αυγό

Öndög
3,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 100 '
  • Κουάν Γουάνγκ

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος στη μέση της αχανούς μογγολικής στέπας. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.