Fast & Furious: Hobbs & Shaw

1

Δύο γνωστοί χαρακτήρες του διάσημου καγκουρο-franchise συναγωνίζονται σε θεαματικές κλοτσοπατινάδες, με πρόσχημα μια περιπέτεια χωρίς πλοκή, λογική και αληθοφάνεια.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Κοντεύουν ήδη δύο δεκαετίες από το πρώτο «Fast & Furious» (2001), μια αστυνομική περιπέτεια της σειράς, που εξελίχτηκε σε κινηματογραφική Βίβλο της καγκουριάς κι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises του σύγχρονου Χόλιγουντ. Έτσι, ενώ το ένατο κεφάλαιο των κατορθωμάτων της Toretto & Co είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο Μάιο, οι αμέτρητοι φαν του γκαζιάρικου χαβαλέ-σήμα κατατεθέν της σειράς μπορούν να προθερμανθούν με ένα ολόιδιας σινε-λογικής spin off.

Πρωταγωνιστές του δύο από τους γραφικότερους χαρακτήρες της «Fast & Furious» οικογένειας, ο Αμερικανός πράκτορας διπλωματικής ασφάλειας Χομπς και ο Βρετανός παράνομος Σο. Δύο άσπονδοι φίλοι σε διαρκή αντιπαράθεση, ασυναγώνιστοι στις ετοιμόλογες ατάκες, την cool συμπεριφορά και τη μάχη σώμα με σώμα. Οι πρώτες σεκάνς της ταινίας, μάλιστα, μας θυμίζουν με χιουμοριστική υπερβολή την ευρηματική αποτελεσματικότητα του καθενός, όσο κι εκείνη του Μπρίξτον Λορ, ενός άτρωτου τρομοκράτη που ετοιμάζει ένα ολέθριο βιολογικό χτύπημα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής του είναι, φυσικά, η με το ζόρι συνεργασία των αταίριαστων παλικαράδων, οι οποίοι θα έχουν την πολύτιμη βοήθεια της σούπερ σέξι πράκτορα της MI6 Χάτι, αδερφής του Σο!

Fast & Furious: Hobbs & Shaw - εικόνα 1

Στημένο πάνω σε μια σχηματική πλοκή, χωρίς λογική και αληθοφάνεια, το «Hobbs & Shaw» δεν παίρνει εξαρχής τον εαυτό του στα σοβαρά, σπάζοντας πλάκα με τους πάντες και τα πάντα. Ο μετρ της θεαματικής δράσης με έντονα στοιχεία παρωδίας Ντέιβιντ Λιτς («John Wick», «Atomic Blonde», «Deadpool 2») βρίσκεται λοιπόν στο στοιχείο του. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την κωμική στόφα των Τζόνσον και Στέιθαμ, χορογραφεί με στιλ τις σκηνές δράσης και σανιδώνει το αφηγηματικό γκάζι. Καθώς όμως επί δύο γεμάτες ώρες οι εξυπνάδες συναγωνίζονται τις κλοτσοπατινάδες και οι απιθανότητες τις υπερβολές, κάποια στιγμή το όλο πράγμα μπουκώνει, ακόμη και για την καταστροφολάγνα συνταγή του «Fast & Furious». Αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά για το ότι όλα αυτά δεν θα πωρώσουν ακόμη περισσότερο τους ορκισμένους οπαδούς του franchise;

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

1
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 137 '
  • Ντέιβιντ Λιτς

Ο Αμερικανός πράκτορας Χομπς και ο Βρετανός παράνομος Σο αναγκάζονται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν έναν άτρωτο τρομοκράτη, έτοιμο να εξαπολύσει ένα ολέθριο βιολογικό χτύπημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.