Έρχεται νέα ταινία «Matrix» με τους Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος

Το τέταρτο κεφάλαιο του δυστοπικού franchise ανακοίνωσε η Λάνα Γουατσόφσκι.

Έρχεται νέα ταινία «Matrix» με τους Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος

Η ώρα να διαλέξουμε ξανά το μπλε ή το κόκκινο χάπι πλησιάζει μιας και η Λάνα Γουατσόφσκι, μία εκ των δημιουργών του «Matrix», ανακοίνωσε πως σύντομα θα έχουμε στις αίθουσες την τέταρτη ταινία του δυστοπικού franchise.

Για τις ανάγκες του νέου κεφαλαίου επιστρέφουν στους ρόλους τους ως Νίο και Τρίνιτι οι Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος αντίστοιχα, ενώ είναι άγνωστο ακόμη εάν το έτερο δημιουργικό ήμισυ της Λάνα η Λίλι Γουατσόφσκι θα συμμετέχει στην παραγωγή. Πάντως, η Λάνα έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και συνυπογράφει το νέο σενάριο μαζί με τους Αλεξάνταρ Χέμον και Ντέιβιντ Μίτσελ. Ο Χέμον έχει προηγουμένως γράψει το σενάριο της κομεντί «Love Island» (Γιασμίλα Ζμπάνιτς, 2014) με πρωταγωνίστρια την Αριάν Λαμπέντ, ενώ ο Μίτσελ είναι συγγραφέας του «Cloud Atlas» που μετέφεραν στο σινεμά οι Γουατσόφσκι το 2012. Οι τέσσερις τους συνεργάστηκαν πρώτη φορά μαζί στη σειρά «Sense8» του σκηνοθετικού διδύμου.

Τα γυρίσματα του τέταρτου «Matrix» αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020 με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να είναι ακόμα άγνωστες. Όταν το sci-fi franchise βρισκόταν στο απόγειό του ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 1,6 δις δολάρια παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να εκτοξευθεί με την κυκλοφορία της νέας ταινίας.

Διαβάστε εδώ για το πως το «Matrix» άλλαξε για πάντα την ποπ κουλτούρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Γιατί το κοινό επιστρέφει στο σινεμά

Ο λαός γυρνά ξανά και δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνοντας ξανά το σινεμά, απόλυτο trend. Ουρές στα ταμεία και sold-out που θυμίζουν τις παλιές, χρυσές εποχές. Οι λόγοι πίσω από αυτό.

Κριστόφ Γκανς, πώς ήταν να βουτάς στον κόσμο του Silent Hill;

Με αφορμή την πρεμιέρα της "Επιστροφής στο Silent Hill", το "α" μιλά με τον σκηνοθέτη για το αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι, τις προκλήσεις που συνάντησε και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Rosemary

Νηπιακά ναΐφ και εντελώς κακοφτιαγμένο ερωτικό δράμα, το οποίο "στριφογυρίζει" εμμονοληπτικά γύρω από δυο σεναριακά μοτίβα – το ένα πιο αδέξιο απ’ το άλλο. | Powered by Uber.

Stray Kids: The Dominate Experience

Παρά την εμφανή προσπάθεια να στηθεί μια ταινία που δεν θυμίζει απλή μαγνητοσκοπημένη συναυλία, αυτή δεν αποκτά τελικά κάποια καλλιτεχνική αξία πέραν του εντυπωσιασμού. | Powered by Uber.

Διπλόδοκος, το Δεινοσαυράκι

Απλός αλλά εμπνευσμένος συνδυασμός animation και live action, ο οποίος νοστιμίζει μια τυπική χιουμοριστική περιπέτεια παιδικής φαντασίας. | Powered by Uber.